top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel biedt NIS 30 miljoen voor initiatieven om aanbod werkers hightech industrie te vergroten


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Om het grote tekort aan werkers in de hightech industrie komt de Israel Innovation Authority met een nieuw initiatief waarbij het financiering gaat verstrekken aan startups en projecten die werken aan het opleiden van geschoolde werknemers voor de hightech-industrie. In de Israëlische hightech industrie is een chronisch tekort van minstens 13.000 geschoolde werknemers.


Het Human Capital Fund-programma heeft tot doel deze uitdaging te helpen oplossen door middel van innovatieve en baanbrekende projecten die zijn ontworpen om het aanbod van Israëlische arbeiders te vergroten, met de nadruk op de hele Israëlische bevolking, inclusief ondervertegenwoordigde groepen zoals Arabieren en ultraorhodoxen, evenals arbeiders uit het buitenland.


Onder de naam "Human Capital Fund-programma" , zal het tot 70 procent financiering bieden voor "innovatieve en baanbrekende modellen" die zullen leiden tot meer professionele training, omscholing waar nodig en de plaatsing van kandidaten in technische banen.


Het fonds biedt twee vormen van subsidies aan:

  • Bij een aangevraagd budget van maximaal NIS 1.000.000 (programma's in de opstart-/ideatiefase) zal de Innovatieautoriteit een subsidie verstrekken tot 70 procent van het goedgekeurde budget.

  • Bij een aangevraagd budget van NIS 1 miljoen tot 15.000.000 miljoen (programma's in de groei/opschalingsfase) verstrekt de Innovatieautoriteit subsidie tot 50 procent van het goedgekeurde budget (en tot 70 procent in uitzonderlijke gevallen).

Het Human Capital Fund-programma zal verschillende soorten projecten ondersteunen (op het gebied van de ontwikkeling van menselijk kapitaal - zoals training, specialisatie, plaatsing, opwaardering, het identificeren van potentieel en meer) door de uitdagingen te definiëren in plaats van de oplossingen, en het onderzoeken van "Bottom -up”voorstellen volgens uniforme criteria, zoals de toevoeging van hoogbetaalde geschoolde arbeidskrachten aan de industrie, het innovatieniveau van het voorgestelde programma, kosten-batenaspecten, het vermogen om partners aan te trekken, het vermogen om het programma op te schalen, en meer .


Het programma zal zich richten op een aantal gebieden:


  • Plaatsing van junioren in de industrie (inclusief On-The-Job training: OJT).

  • Omscholing van voormalige hightechwerkers om hun hernieuwde integratie in de hightechsector mogelijk te maken (bijvoorbeeld werknemers van 45 jaar en ouder en vrouwen).

  • Conversie van academici naar hightech beroepen.

  • Identificatie, opleiding en plaatsing van werknemers in niet-academische opleidingen voor hightechberoepen.

  • Identificatie en plaatsing van menselijk kapitaal uit het buitenland, in het bijzonder immigranten, degenen die in aanmerking komen onder de Wet op de Terugkeer, terugkerende Israëli's en buitenlandse experts.

  • Integratie van ondervertegenwoordigde demografische gegevens in de industrie en werknemers in de sociale en geografische periferie.

  • Vereniging van werkgeversverenigingen in de hightechindustrie voor programma's die zijn ontworpen om de plaatsing van junioren in de industrie te helpen, of om de kennis van bestaande werknemers in geavanceerde technologie uit te breiden op gebieden waar er niet genoeg kennis is, zoals: Quantum, Bio -Convergentie, Halfgeleiders & VLSI, AI en klimaat.40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page