top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel Innovation Authority gaat programma's financieren om mensen uit buitenland aan te trekken


Screenshot YouTube


De Israel Innovation Authority heeft vandaag aangekondigd dat het opleidings- en plaatsingsprogramma's zal financieren met een totaalbudget van 36,4 miljoen Shekel (€10,2 miljoen) uit publieke en particuliere fondsen, gebaseerd op het Human-Capital Fund-programma.


In totaal hebben 38 programma's zich aangemeld voor het programma, waarvan 15 uitstekende initiatieven werden geselecteerd om in totaal 17,6 miljoen NIS aan openbare middelen te ontvangen.


Deze fondsen zullen worden gebruikt voor de opleiding en plaatsing van 2.550 afgestudeerden van het programma, in verschillende groeisectoren in de Israëlische technologie-industrie.


Voor het eerst omvatten de geselecteerde initiatieven programma's die menselijk kapitaal opleiden voor integratie in bedrijven die actief zijn in geavanceerde technologiegebieden zoals bio convergentie (bedrijven die biologie en techniek combineren), digitale geneeskunde en big data voor medische toepassingen, en foodtech (voedingstechnologieën).


Er werden ook programma's geselecteerd die gericht zijn op het integreren van oliem (nieuwe immigranten van over de hele wereld die aankomen onder de Wet van Terugkeer), evenals Israëlische burgers die terugkeren van het leven in het buitenland, in goede posities in de Israëlische technologie-industrie. Dit aspect van het initiatief vindt plaats in samenwerking tussen de Innovation Authority en het ministerie van Immigratie en Absorptie, dat een meerjarig gezamenlijk werkplan heeft gelanceerd dat erop gericht is om hoogwaardig menselijk kapitaal vanuit het buitenland – inclusief Rusland en Oekraïne – naar Israël te halen en te integreren in de Israëlische technische industrie.


Dror Bin, CEO van de Innovation Authority: “De technologie-industrie is de groeimotor van de Israëlische economie, zelfs in periodes van vertraging. De ontwikkeling en aanpassing van technologische platforms en gerichte training, ook op baanbrekende gebieden zoals bioconvergentie, medische big data en foodtech, zal Israël voorbereiden op de veranderende behoeften van de meest innovatieve sectoren van de industrie. Het doel van de door de commissie geselecteerde programma's is om de wereld van technologie nog toegankelijker te maken voor duizenden extra werknemers uit verschillende bevolkingsgroepen, geholpen door gerichte, innovatieve en kwaliteitsvolle opleiding."


Hij voegde eraan toe: “Het personeelspotentieel van olim, personen met rechten onder de Wet op Terugkeer en Israëlische burgers die terugkeren van een leven in het buitenland, is aanzienlijk. Het doel van de geselecteerde programma's die op deze focus gericht zijn, is het bevorderen van de integratie van getalenteerde en ervaren oliem, personen met rechten onder de Wet op Terugkeer, en Israëlische burgers die terugkeren van het leven in het buitenland naar de Israëlische technologie-industrie, terwijl ze hun relatieve voordelen benutten, met als doel het behouden van onze internationale status als toonaangevend wereldwijd innovatiecentrum.”31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page