top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel Innovation Authority investeert 25 miljoen NIS in een ​​innovatiecentrum in Be'er Sheva


Dror Bin - CEO-Israel Innovation Authority. Foto IIA


Israel Innovation Authority heeft aangekondigd dat het bedrijf Synergy 7 heeft gekozen om een ​​innovatiecentrum te vestigen in de hoofdstad van de Negev, voor een periode van meer dan vier jaar, waarin de autoriteit zal investeren NIS 25 miljoen (€ 6.45 miljoen) om de innovatie en het hightech-ecosysteem in Be'er Sheva te promoten als grootstedelijk centrum voor de hele zuidelijke regio.


Als onderdeel van de oprichting van het centrum zullen in Be'er Sheva ook drie innovatielocaties worden gevestigd op het gebied van medische data, autonome robotica en cyberdefensie.


Synergy 7 is gezamenlijk eigendom van Ben Gurion University of the Negev, BG Negev Technologies and Applications, Soroka Medical University Center of the Clalit Group, Mor Research Implementation, Elbit Systems, Incubit Technological Entrepreneurship en de Mirage Israel Foundation. Bovendien is het ontwikkelingscentrum van Dell Technologies in Israël een strategische partner van het project.


"We zijn erg verheugd om een ​​van de belangrijkste projecten van de afgelopen jaren te implementeren om de geografische diversiteit van de Israëlische hightech te promoten", verwelkomde Dror Bin, CEO van de Israel Innovation Authority . "Be'er Sheva heeft een groot potentieel om uit te groeien tot een belangrijk technologisch knooppunt en een magneet voor ondernemers, startups en groeiende hightechbedrijven. Het centrum zal naar verwachting een voortrekkersrol spelen in de geavanceerde industrie van Israël en helpen bij het diversifiëren en versterken van de positie van Israëlische hightech in de wereld. We zijn er zeker van dat Synergy 7 het project professioneel zal leiden, verbindingen zal creëren tussen alle bestaande en nieuwe spelers in het lokale ecosysteem, en Be'er Sheva en de Negev-regio naar voren zal katapulteren."


Het innovatiecentrum, dat zal worden gevestigd in het nieuwe innovatiedistrict van de stad, zal onder meer speciale laboratoria bevatten met de meest geavanceerde apparatuur ter wereld waar ondernemers en hightechbedrijven uit het hele land praktijkervaring kunnen opdoen, speciale werkruimtes en versnellingsprogramma's (accelerators) die zullen voorzien in de behoeften van ondernemers uit de zuidelijke regio, waaronder diverse en ondervertegenwoordigde bevolkingsgroepen zoals minderheden en vrouwen. De ondernemers en startende bedrijven die ervoor kiezen om in Be'er Sheva actief te zijn, zullen profiteren van toegang tot mentoren en adviseurs uit verschillende vakgebieden. Ze zullen ook profiteren van investeringen en specifieke subsidies, personeelstraining, evenementen met belangrijke spelers in het innovatie-ecosysteem, evenals steun voor deelname aan conferenties in Israël en in het buitenland. Het programma is ook bedoeld om een ​​infrastructuur te creëren om grote hightechbedrijven aan te trekken om in de stad Be'er Sheva te opereren.


"Dit is belangrijk nieuws dat Be'er Sheva zal versterken als een internationaal centrum van innovatie, kennis en technologie," zei Rubik Danilovich, burgemeester van Be'er Sheva , "Ik wil alle partners in "Synergy 7" feliciteren die nogmaals het succes bewijzen van het unieke ecosysteem dat bestaat in Be'er Sheva tussen instellingen, organisaties en bedrijven. Ik wil de Innovation Authority bedanken en oproepen tot het initiëren van extra platforms en ondernemingen die het eerste innovatiedistrict van Israël in Be 'er Sheva, versterk en versterk de economie van de Negev en Israël.'


"Be'er Sheva heeft het potentieel om een ​​significant innovatiesysteem van technologisch ondernemerschap op te zetten", zegt Harel Rom, CEO van Synergy 7."De ontwikkeling van technologisch ondernemerschap op het gebied van gezondheid, cyberdefensie en autonome robotica, in samenwerking met lokale ankers, zal bijdragen aan het vergroten van het aanbod van hoogwaardige werkgelegenheid, een jonge sfeer en milieuontwikkeling als onderdeel van de innovatiewijk en het centrum van de zuidelijke metropool. De meeste groeiankers bestaan ​​al in Be'er Sheva, zoals: een toonaangevend ziekenhuis, uitstekende academische wereld en multinationale ondernemingen, evenals een goed opgeleide bevolking, kwaliteitsonderwijs en een stedelijke omgeving en transport. factoren samen, samen met de ondersteuning van de infrastructuur en de versterking van lokaal technologisch ondernemerschap, zullen de hefboomwerking creëren die de toegevoegde waarde van de stad en de hele Negev-regio zal vergroten."53 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page