top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel Innovation Authority schetst nieuwe technologische trends voor 2023Vooruitlopend op het nieuwe jaar heeft de Israel Innovation Authority de aandachtsgebieden voor 2023 geschetst en de toekenning van ongeveer 150 miljoen Shekel budget aangekondigd voor de lancering van drie innovatieconsortia die zich richten op geïntegreerde fotonica, metamaterialen en metasurfaces, en het kweken van zwarte soldatenvliegen.


Aviv Zeevi, VP Technological Infrastructure bij de Israel Innovation Authority legt de nadruk uit en zei: “De financiering die voor deze drie consortia wordt verstrekt, maakt deel uit van de strategie van de autoriteit om risicovolle inspanningen binnen de Israëlische technologie-industrie aan te moedigen, terwijl nieuwe kerncapaciteiten worden ontwikkeld die het mogelijk zullen maken penetratie in baanbrekende nieuwe markten met ontwrichtende technologieën, zowel voor startende bedrijven als grote bedrijven.


Het consortium voor geïntegreerde fotonica is gebaseerd op baanbrekende technologie met potentieel voor ontwikkeling in verschillende productlijnen in verschillende markten. Chips zijn een zeer strategische sector en het consortium zal de ontwikkeling van capaciteiten van eigen bodem op dit gebied stimuleren, zonder concessies te doen aan technologische uitmuntendheid en baanbrekende innovatie.


Tegelijkertijd zullen de technologieën die voortkomen uit het metaconsortium het concurrentievoordeel van de binnenlandse industrie op een grote en nog steeds groeiende markt vergroten en de verdere uitrol van een reeks geavanceerde technologieën in de medische diagnostiek (MRI en endoscopie) mogelijk maken. (satellietcommunicatie en goedkope verstelbare antennes), geavanceerde sensoren en LiDAR, en elektronische ondersteuningssystemen.


Last but not least, het creatieve gebruik van insecten als oplossing voor het probleem van de gevaren van organisch afval, terwijl het verminderen van milieuvervuiling zeer effectief is gebleken - insecten hebben een hoog voedingspotentieel, produceren minder broeikasgassen en stoten minder ammoniak uit dan landbouw huisdieren , vereist het kweken van insecten op industriële schaal minder ruimte, water en land dan een veehouderij, en zijn ze effectiever in het omzetten van voedsel in biomassa.”


Dit zijn de drie consortia:

1. Geïntegreerd fotonica-consortium: kijken naar licht als een hulpmiddel voor gegevensverwerking, chips en communicatie- en onderscheppingssystemen - de onderzoekscommissie van de afdeling Technologische Infrastructuur van de Israel Innovation Authority heeft een budget van ongeveer 40 miljoen NIS voor drie jaar goedgekeurd.

De belangrijkste gebieden waar dit consortium naar streeft zijn: een bron van geïntegreerd fotonisch licht, dat een springplank is naar de ontwikkeling van een kwantumcomputer, maar ook marktwaarde heeft als op zichzelf staand onderdeel; een lichtgewicht gyro met klein volume met nauwkeurigheid in het middenbereik (korte navigatie) en aanzienlijk lagere kosten dan nu; kamlaser voor meerkanaals optische communicatie; en een platform om het volume voor krachtige lasersystemen in de lucht aanzienlijk te verminderen. De voordelen van het in het consortium te ontwikkelen platform zijn hun hoge transparantie in het zichtbare en nabije IR-bereik, evenals hun vermogen om elektronische schakelingen op één fotonische chip te combineren, waardoor het volume en het gewicht worden verminderd.

Aan dit consortium nemen vier Israëlische bedrijven deel: Elop, Cielo, Quantum Source en New Photonics. Bovendien wordt het consortium ondersteund door academische expertise, met dank aan zes onderzoekers met kennis van op silicium gebaseerde planning en fabricage: nitride, resonatoren en actieve componenten. De lijst met onderzoekers omvat: Dr. Ilya Goykhman van de Technion, professor Avi Zadok en Dr. Boris Desiatov van Bar-Ilan University, naast professor Uriel Levy, professor Dan Marom en Dr. Liron Stern van de Hebreeuwse Universiteit. De fabricage van SiN4-componenten zal worden uitbesteed en uitgevoerd door Tower Semiconductors.

In 2021 werd de markt voor siliciumfotonica door Market And Market geschat op $ 1,1 miljard, met een groeipercentage van 26,8 procent, als gevolg van de grote vraag naar de component siliciumfotonica. Deze marktwaarde zal naar verwachting toenemen tot $ 4,6 miljard in 2027.


2. Metamaterialenconsortium – manipulatie, niet emotioneel maar materieel, en de onzichtbaarheidsmantel van Harry Potter wordt werkelijkheid – de onderzoekscommissie van de Afdeling Technologische Infrastructuur heeft de werkplannen en deelnemende partners binnen de metamaterialen en metasurfaces-consortium, dat naar verwachting drie jaar zal lopen, te beginnen in januari 2023. Het budget voor deze periode wordt geschat op 55 miljoen Shekel.

Metamateriaal- en metasurfacetechnologie is gebaseerd op een intelligente combinatie van nano- of microstructuren met een typische subgolflengte (enkele tot een tiende van subgolflengte), om kunstmatige elektromagnetische materialen te creëren met gespecificeerde technische eigenschappen, waardoor manipulatie van de elektromagnetische golf die door het materiaal gaat. De passage van de elektromagnetische golf door een metamateriaalmedium verandert het front van de golf op een berekende manier en maakt een zeer efficiënt herontwerp van de velden en energiestroom mogelijk, om een onconventionele spiegel te fabricerens, dunne lenzen, verstelbare antennes, groothoekabsorbers en meer.

Ondanks de dramatische ontwikkelingen op dit onderzoeksgebied in de afgelopen 20 jaar en een reeks laboratoriumdemonstraties, moet deze technologie nog met succes worden geïntegreerd in belangrijke praktische toepassingen in Israël of wereldwijd. Het consortium metamaterialen en metasurfaces probeert deze technologieën binnen de Israëlische academische wereld en de industrie te bevorderen, om

het is mogelijk om dergelijke componenten te ontwerpen en te integreren in verschillende systemen (zoals communicatie en optica).

Leden van het consortium zijn acht bedrijven (Elbit Systems, Ceragon, SatixFy Communications, Galel, Spectralics, SDC, PCB, OPSYS, FVMAT en IKOM) en 10 onderzoeksgroepen (de Technion, Hebrew University, Weizmann Institute, Tel Aviv University, Ariel University , Bar-Ilan Universiteit en Ben-Gurion Universiteit).


3. Het Black Soldier Fly-consortium – hoe promoot je alternatieve eiwitten, kunstmatige intelligentie en de circulaire economie in één onderzoeksproject? – de onderzoekscommissie van de afdeling Technologische Infrastructuur heeft de werkplannen goedgekeurd met een budget van ongeveer 28 miljoen NIS voor het consortium Black Soldier Fly (BSF) voor de ontwikkeling ervan als nieuw boerderijdier.

De acht Israëlische bedrijven die deelnemen aan het consortium zijn: FreezeM, Ambar, Shachar Group Ltd., NRGene, Neomena, Entoprotech, Bagira en Rafael Feed Mills Ltd. Deze bedrijven zullen samenwerken met negen toonaangevende academische onderzoeksgroepen van het Volcani Institute, MIGAL, Haifa Universiteit, Universiteit van Tel Aviv en de Hebreeuwse Universiteit.

De behoefte aan dit consortium komt voort uit het ontbreken van een gedeelde, brede kennisbasis, zoals die bestaat voor andere landbouwhuisdieren, met betrekking tot aspecten als fokkerij, gezondheid, voeding, schaalbaarheid en meer, en uit de behoefte om industriële processen te ontwikkelen op basis van proefdierkunde. en fouten in alle aspecten van het omgaan met het organisme - groeien, voeden, producten maken en frass behandelen.

Processen verbeteren door integratie van innovatieve technologieën is van cruciaal belang voor de economische haalbaarheid van het gebruik van zwarte soldatenvliegen en de ontwikkeling van producten.


De technologiebedrijven in het consortium, waaronder een combinatie van afvalrecyclingbedrijven, geneticabedrijven en bedrijven die voedsel voor vee ontwikkelen, zijn verbonden met academische groepen met ontwikkeling of unieke technologische infrastructuren om de kennisbasis en het gebruik van de zwarte soldatenvlieg uit te breiden.

De belangrijkste onderwerpen waarop het consortium zich wil richten zijn: verbetering van het voer voor zwarte soldaatvliegen op basis van een analyse van belangrijke componenten van hun voeding; verbeteren van groei-, gezondheids- en fokindexen; en de basis leggen voor commerciële levensvatbaarheid. In de toekomst is het consortium ook van plan om computerinfrastructuren te ontwikkelen op basis van de resultaten van de experimenten van het consortium, om de industrie te dienen als een geautomatiseerd "receptenboek" voor het optimaliseren van de stroom van organisch afval, het geslacht van de vlieg en vereisten voor eindgebruik (vereist eiwit/vet waarden).


*De zwarte soldatenvlieg (BSF) is een insect dat zich voedt met organisch afval met een totale levenscyclus van 45 dagen, van ei, larve, pop tot volwassen stadium, gedurende welke tijd ze niet eten. De larven die in het afval groeien, kunnen verschillende vormen van organisch afval omzetten in kwaliteitsproducten (eiwitten, oliën, mest en meer), zowel verwerkt door de larven als als bijproduct van het proces. De vlieg draagt geen ziekten of virussen met zich mee die schadelijk zijn voor mens of dier. Door deze eigenschappen is de zwarte soldaat een belangrijk onderdeel geworden van de inspanningen om de circulaire economie wereldwijd toe te passen. Tegenwoordig zijn BSF-producten alleen goedgekeurd voor gebruik voor het voederen van vee, maar het is vrijwel zeker dat het gebruik ervan in de toekomst zal worden uitgebreid naar mensen voor de productie van voedsel, cosmetica en medicijnen.


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page