israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Israel Innovation Authority selecteert Quantum Machines en richt Quantum Centrum op


Screenshot YouTube


De Israel Innovation Authority selecteert Quantum Machines om het Israëlische Quantum Computing Center op te richten met een totaalbudget van NIS 100 miljoen (€ 28,6 miljoen) voor een periode van drie jaar.


Israël richt een eerste in zijn soort kwantumcentrum op met drie verschillende kwantumtechnologieën met een gezamenlijke controle laag en is daarmee voorloper in de wereld.


Orit Farkash HaCohen, Minister van Innovatie, Wetenschap en Technologie: "De oprichting van het kwantumcomputercentrum betekent een aanzienlijke sprong voorwaarts in de standvastigheid van de Israëlische civiele technologie. Het ministerie van Innovatie, Wetenschap en Technologie, inclusief samenwerkingen met de VS op dit gebied, zal ons in staat stellen de Israëlische industrie vooruit te helpen en haar technologisch leiderschap veilig te stellen."


Dr. Ami Appelbaum, voorzitter van de Israel Innovation Authority : "Het doel van dit programma is om de capaciteiten van Israël in een toekomstige infrastructuurtechnologie te vestigen en de ontwikkeling van zowel de Israëlische industrie als de academische wereld te ondersteunen via kwantumcomputing. Het centrum zal in reactie daarop diensten verlenen aan technologische behoeften die de Israëlische industrie en de academische wereld in staat zullen stellen toegang te krijgen tot R&D-infrastructuur die de bestaande technologische innovatie in de industrie met grote sprongen vooruit zal helpen. Dit centrum is het antwoord op een bestaand strategisch marktfalen en maakt deel uit van het beleid van de autoriteit om de industrie in staat te stellen om zijn leidende positie in de voorhoede van baanbrekende en ontwrichtende technologieën te behouden."


Het kwantumcomputercentrum zal voor het eerst wereldwijd toegang bieden tot onderzoek en ontwikkeling in alle lagen van hardware en software op drie verschillende kwantumverwerkingstechnologieën (supergeleidende qubits, koude ionen en optische computer). Het centrum zal diensten verlenen aan de Israëlische kwantumcomputinggemeenschap in zowel de industrie als de academische wereld door een full-stack kwantumcomputer tot hun dienst te stellen, om directe berekeningen uit te voeren met een toekomstige optie voor cloud toegankelijkheid.


Vanaf het allereerste begin zal het centrum Israëlische technologieën van Classiq IQ en Quantum Machines omvatten, evenals wereldwijd toonaangevende technologieën die binnen 12-18 maanden een volledig operationele infrastructuur mogelijk zullen maken met meer dan 50 qubits rekenkracht (ten minste één technologie).


Het centrum zal specifieke quantum computing-oplossingen integreren met onderzoek uitdagingen zoals optimalisatie, simulaties, machine learning en verschillende componenten voor het omgaan met de beperkingen van de grootte en het geluidsniveau van quantum computing


Als onderdeel van het National Quantum Initiative, gerund door het TELEM Forum (National Infrastructure for R&D), zal MAFAT - het Israëlische Ministerie van Defensie Directoraat voor Defensieonderzoek en Ontwikkeling (DDR&D) een aanvullende aanbesteding uitschrijven om de ontwikkeling van kwantumtechnologieën voor militaire gebruiken voor de staat Israël voor nog eens 100 miljoen, wat neerkomt op een totaal gezamenlijk budget van NIS 200 miljoen voor het hele kwantumprogramma.


De investering verliep via twee complementaire kanalen. De eerste stap, die vandaag werd voltooid, is bedoeld om een ​​oplossing te bieden voor verschillende onderzoeks- en ontwikkelingsgroepen op het gebied van kwantumcomputers die actief zijn in Israël, terwijl ze zowel kennis als relevant menselijk kapitaal verzamelen. De belangrijkste visie is om Israëlische capaciteiten te vestigen in belangrijke toekomstige technologie die is ontworpen voor dubbele financiële en veiligheidstoepassingen.


Het centrum zal R&D-diensten leveren aan het hele Israëlische innovatie-ecosysteem, voor ontwikkelingen zoals aangewezen kwantumprocessors voor verschillende algoritmen, ontwikkeling van verwerkingtopologieën voor VQA om optimalisatie-uitdagingen op te lossen, algoritmen voor de controle van de engineering van signalen om de verwerking van ruis en signaalverwerkingsprestaties te verbeteren, ontwikkeling van onderling verbonden technologieën tussen componenten, ontwikkeling van technieken, algoritmen om fouten te corrigeren en meer.


De oprichting van het centrum zal helpen bij het verlagen van de R&D-kosten, het toegankelijk maken van kennis en het begeleiden van onderzoekers via een aangewezen technisch team, en een basis bieden voor het opleiden van nieuw personeel voor dit nieuw groeiende innovatie-ecosysteem.


Door dit te doen, maakt de Innovation Authority het mogelijk om het zakelijke potentieel dat inherent is aan R&D op het gebied van kwantumberekening te promoten, start-ups te ondersteunen die vandaag in Israël actief zijn en wereldwijde talenten aan te trekken die het centrum willen gebruiken.

38 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws