top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel Innovation Authority tekent deal met NY CREATES


Foto door Ameen Fahmy op Unsplash


De Israel Innovation Authority heeft een gezamenlijke verklaring ondertekend met de non-profit organisatie voor technologisch onderzoek NY CREATES, die gespecialiseerd is in innovatie in de bedrijfssector en dient als hulpmiddel voor publiek-private en academische partnerschappen om innovatie in de staat New York te bevorderen.


De overeenkomst werd ondertekend als onderdeel van de R&D-samenwerking en proefprogramma's van het IIA met wereldwijde onderzoeksinstituten, gefaciliteerd door het Global NY Office in Israël.


Het IIA zal NY CREATES helpen contact te maken met Israëlische innovaties en onderzoeksentiteiten op het gebied van halfgeleiders, technologische ontwikkelingen opsporen en relevante Israëlische bedrijven verkennen.


Het IIA zal de Israëlische bedrijven financieren als onderdeel van het streven, terwijl NY CREATES het in de VS gevestigde onderdeel van de samenwerking zal ondersteunen. NY CREATES heeft een jaarlijks operationeel budget van ongeveer $ 300 miljoen.


IIA CEO Dror Bin zei dat de deal komt in de nasleep van een "wereldwijde crisis in de toeleveringsketen van halfgeleiders".


"De overeenkomst stelt Israëlische halfgeleiderbedrijven in staat om te opereren in een aantal van de meest geavanceerde faciliteiten ter wereld en een betere bekendheid te krijgen op de Amerikaanse markt en andere relevante mondiale entiteiten."


NY CREATES President David Anderson zei dat de samenwerking met de Israel Innovation Authority "cruciaal" is.


“Israël heeft veel veelbelovende beginnende bedrijven met innovatieve nieuwe ideeën, en NY CREATES heeft de faciliteiten en expertise van wereldklasse om die ideeën om te zetten in nieuwe technologieën met real-world toepassingen. We kijken uit naar onze samenwerking en samenwerking om bedrijven en nieuwe technologieën te laten groeien, markten uit te breiden en de halfgeleiderindustrie in de VS, Israël en wereldwijd te versterken.”23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page