top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël houdt € 154 miljoen in van belastingafdracht aan Palestijnen,is bedrag aan terreursalarissen


Screenshot YouTube


Het Israëlische veiligheidskabinet heeft zondag bepaald om 597 miljoen shekel (€ 154.520 miljoen) aan ontvangen belastinggelden voor de Palestijnse Autoriteit in te houden, zijnde het bedrag voor de salarissen die de Palestijnse leiders het afgelopen jaar aan terroristen en hun families hebben betaald.


Volgens een rapport dat door minister van Defensie Benny Gantz aan het veiligheidskabinet is voorgelegd en is opgesteld door het Nationale Bureau voor Terreurfinanciering van het ministerie van Defensie, is dit precies het bedrag wat in 2020 aan in Israël gevangen zittende terroristen en families van omgekomen terroristen is betaald door de Palestijnse leiding.


"In het licht van dit rapport zullen deze fondsen worden bevroren van de maandelijkse betalingen die Israël aan de PA overmaakt", zei het kabinet van premier Bennett in een verklaring.


De 'salarissen' voor het verwonden of doden van Joden


Op grond van tussentijdse vredesakkoorden int Israël jaarlijks honderden miljoenen dollars aan belastingen voor de Palestijnse Autoriteit, waarbij de belastingoverdrachten een belangrijke bron van financiering vormen voor de Palestijnen.


Israël heeft lang bezwaar gemaakt tegen het 'martelarenfonds', waarvan de Palestijnen zeggen dat het een soort welzijnssysteem is dat bedoeld is om gezinnen die door het conflict zijn getroffen, te helpen.


Maar Israël, dat het systeem heeft bestempeld als 'betalen om te doden', zegt dat dergelijke voordelen dienen als beloningen en stimulansen voor geweld.


Qadri Abu Bakr, hoofd van de Palestijnse commissie voor gedetineerdenzaken, beschuldigde Israël van het stelen van Palestijnse fondsen en noemde de beslissing een "misdaad en piraterij".
122 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page