top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel Premier – Tech Cycling Team behaalt historische overwinning in Rwanda


Foto Israël Premier-Tech


Het Israel Premier – Tech Cycling Team heeft eergisteren geschiedenis geschreven in Rwanda met een uitzonderlijke overwinning in de Ronde van Rwanda, toen Itamar Einhorn een belangrijke overwinning behaalde in de tweede etappe van de race. Deze overwinning markeert niet alleen een mijlpaal voor Einhorn, maar ook voor het Israëlische wielrennen als geheel. Het is de eerste keer dat een Israëlische kampioen zegeviert in dit prestigieuze evenement.


Met een afstand van 130 kilometer en het overwinnen van drie uitdagende beklimmingen toonde Einhorn zijn bekwaamheid en vastberadenheid terwijl hij in de eindsprint een voorsprong nam en zijn naaste concurrenten achter zich liet.


Terugkijkend op zijn opmerkelijke prestatie, uitte Einhorn zijn opgetogenheid en zei: "Dit is ongetwijfeld een grote overwinning. Ik ben heel blij dat ik de beklimmingen zo goed heb afgehandeld, een resultaat van hard werken ter voorbereiding op dit seizoen. De ontsnapping baarde ons aanvankelijk zorgen, maar toen we het eenmaal hadden afgesloten en ik die beklimmingen had aangepakt, hoefde ik me alleen nog maar aan te kleden voor de sprint. Het was ongelooflijk snel, maar eerlijk gezegd? Ik had het gevoel dat ik geen echte uitdagers had in deze sprint. Ik ben blij dat ik het heb bewezen Er is geen betere manier om het seizoen te beginnen. Ik ben extatisch!"


Einhorn erkende ook de cruciale rol van zijn teamgenoot, Chris Froome, bij het veiligstellen van de overwinning en zei: "Chris was geweldig. Hij sloot de kopgroep in de laatste kilometer af, waardoor ik de kans kreeg om te winnen. Eerlijk gezegd hielp hij mij ook naar mijn doel." eerste overwinning in de Ronde van Slowakije. Nu heeft hij het weer voor mij gedaan. Geweldig."


Chris Froome, gevierd om zijn sportiviteit en kameraadschap, herhaalde de gevoelens van Einhorn en benadrukte het belang van de overwinning voor het Israëlische team en de enthousiaste steun die hij van het publiek kreeg.


De overwinning in Rwanda komt op een aangrijpend moment nu het Israel Premier – Tech Cycling Team de eerste verjaardag van het fietscentrum Field of Dreams herdenkt. Geïnitieerd door het team en zijn eigenaar, Sylvan Adams, met de genereuze steun van meer dan 1000 teamfans, is de Field of Dreams een symbool geworden van hoop en kansen voor aspirant-wielrenners in Bugesera, Rwanda en daarbuiten.


Viervoudig winnaar van de Tour de France, Chris Froome, reflecteerde op de impact van het Field of Dreams en benadrukte het transformerende potentieel ervan, door te stellen: “Het uiteindelijke doel in de komende tien jaar is om iemand uit Bugesera het topniveau van de professionele wielersport te laten bereiken. mocht gebeuren, dan zou dat een droom zijn die uitkomt, en ik geloof dat het mogelijk is."


Sylvan Adams, de visionair achter het Field of Dreams-project, uitte zijn trots en toewijding aan het aanhoudende succes ervan en bevestigde: "Ik ben trots op het werk dat mijn Israel – Premier Tech-fietsteam in Rwanda heeft gedaan bij het bouwen van dit Field of Dreams voor aspirant-wielrenners van alle leeftijden. Dit project, gerealiseerd met de hulp van onze vele fans over de hele wereld, weerspiegelt onze Joodse waarden van het verbeteren van onze wereld en het wereldwijd bevorderen van vrede en vriendschap. Ondanks de uitdagingen, waaronder de tragische gebeurtenissen van 7 oktober, worden we geïnspireerd door "De veerkracht van zowel het Israëlische als het Rwandese volk. We kijken uit naar de mogelijkheid dat Field of Dreams een belangrijke locatie zal worden tijdens de Wereldkampioenschappen wegrace van volgend jaar in Rwanda. Wees gerust, we zijn nog niet klaar met het toevoegen van ons project." Sinds de inauguratie heeft het centrum acht recordweekends juniorraces georganiseerd op het racecircuit, waardoor de impact ervan voor iedereen zichtbaar is geworden."


Het jubileumevenement, bijgewoond door hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de Israëlische ambassadeur in Rwanda en vertegenwoordigers van de Rwandese Fietsfederatie, toonde de diepgaande impact van het Veld van Dromen op de lokale gemeenschap. Van het organiseren van race-evenementen voor junioren tot het bieden van trainingsmogelijkheden voor aspirant-coaches: het centrum is een centrum van activiteit en empowerment geworden in Bugesera.


Vooruitkijkend blijft het fietscentrum Field of Dreams standvastig in zijn missie om talent te koesteren en de betrokkenheid van de gemeenschap te bevorderen. Met plannen om zijn programma's en faciliteiten uit te breiden, blijft het centrum de geest van samenwerking en ontwikkeling belichamen die het Israëlische wielrennen op het wereldtoneel definieert.


Na het Field of Dreams-evenement bracht het Israel Premier – Tech Cycling Team hulde aan de slachtoffers van de genocide van 1994 in het nabijgelegen Ntarama Genocide Memorial Centre, ter ere van de nagedachtenis van degenen die hun leven verloren.

100 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page