top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel Tech Guard bouwt nieuwe oplossingen om burgers te beschermen

Social Watchdog, een op SaaS gebaseerde oplossing, maakt gebruik van natuurlijke taalverwerking om giftige inhoud te detecteren die de gebruiksvoorwaarden op sociale media schendt. Foto met dank aan Israel Tech Guard via ISRAEL21c


Israel Tech Guard, een volledig vrijwillig initiatief zonder winstoogmerk dat de Israëlische defensie voorziet van de nieuwste technologieën, wil $2 miljoen ophalen voor snelle initiatieven die bedoeld zijn om help de natie te beschermen tijdens en na de oorlog.


Israël Tech Guard werd opgericht op 7 oktober, terwijl de aanvallen van Hamas dood en verderf aanrichtten, en werd mede opgericht door serieel tech-ondernemer Mor Ram-On; software-ingenieur en teamleider bij Cybereason Ron Balter; en senior programmeur Lior Mizrahi, medeoprichter en CTO van Maveriks.


Israel Tech Guard-merchandise. Foto met dank aan Israel Tech Guard via ISRAEL21c


Ongeveer 200 vrijwilligers uit de Israëlische technologiegemeenschap werken voor Israel Tech Guard, dat is gestructureerd in teams van twee tot twintig ontwikkelaars die als interne startups binnen de organisatie opereren. Hierdoor hebben teams de vrijheid om snel te werken zonder zich zorgen te hoeven maken over kantoorruimte, juridische, financiële en andere logistieke zaken.


Ram-On zegt tegen ISRAEL21c dat deze agile aanpak ertoe heeft geleid dat elke oplossing gemiddeld een week nodig heeft om te ontwikkelen.


Projecten van Israel Tech Guard zijn onder meer:

Bloeddonatiebot: Een mobiele webapp die is ontworpen om bloeddonatie te stroomlijnen door de geschiktheid te controleren voorafgaand aan het bezoek, waardoor donoren tijd besparen en tegelijkertijd het personeel van de Israëlische nationale bloed- en medische hulpdienst helpt , Magen David Adom, middelen beter beheren.


Rehab Track: Een app waarmee ziekenhuizen de locatie van patiënten kunnen volgen tijdens hun revalidatie, om zo hun artsen te ondersteunen die hen tijdens het herstelproces behandelen.


Guardian X: Een geautomatiseerd media-analysesysteem voor sociale netwerken dat gezichten en interessante objecten detecteert en deze correleert met bekende databases voor overeenkomsten.


Last Seen: Deze applicatie werd aanvankelijk gebruikt om informatie te verkrijgen over vermiste personen, ontvoerden en terroristen en identificeert de lengte-, breedte- en hoogte van media-inhoud.


Drone Finder: Detecteert drone-gebaseerde aanvallen die plaatsvinden tijdens oorlogsvoering.


Drone Finder detecteert drone-gebaseerde aanvallen die plaatsvinden tijdens oorlogsvoering. Foto met dank aan Israel Tech Guard via ISRAEL21c


Social Watchdog: Een SaaS-gebaseerde oplossing die natuurlijke taalverwerking gebruikt om giftige inhoud te detecteren die de gebruiksvoorwaarden op sociale media schendt.


Helpy Bot: Ontworpen om vrijwilligers in contact te brengen met mensen in nood door gebruik te maken van een WhatsApp-bot, waardoor de vaardigheden en beschikbaarheid van vrijwilligers efficiënt worden afgestemd op degenen die hulp zoeken.


Met de $2 miljoen aan financiering kan Israel Tech Guard managers betalen die momenteel vrijwilligerswerk doen, naast het verwerven van SaaS-diensten en kantoorruimte (momenteel gedoneerd) en enkele fysieke machines en apparatuur voor het makerslab voor snelle prototyping.


620 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page