top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel Weapons Industries (IWI) komt met veelzijdig beschermende pak voor veiligheidstroepen


Het nieuwe beschermende pak. Foto via Israel Weapons Industries (IWI)


Israel Weapons Industries (IWI) heeft een nieuwe markt betreden, met het gepatenteerde GAL veelzijdige beschermende pak dat is ontworpen om veiligheidstroepen te beschermen tijdens rellen.


Het lichtgewicht one-size-fits-all pak is ontworpen voor de gebruiker en biedt volledige bescherming voor wetshandhavers in extreem gevaarlijke situaties en geeft hen volledige tactische mogelijkheden om rellen onder controle te krijgen.


Het flexibele en lichtgewicht pak weegt tussen 4,4 kg en 5,5 kg en stelt de drager in staat snel te reageren op bedreigingen, zelfs nadat hij is aangevallen, omdat het enorme kinetische trauma's kan absorberen omdat het de materialen van het pak gebruikt om de effecten over een groter gebied te absorberen en af ​​te buigen.


IWI heeft het pak vervaardigd met de optie van drie configuraties, waaronder een verborgen pak met het anti-steek/kogelwerende vest dat onder bovenkleding wordt gedragen; een actief opsporings- en arrestatiepak dat over het uniform wordt gedragen en is voorzien van een tactisch vest met kogelwerende en steek werende platen en de kogelvrije helm; of het volledige oproerpak dat over het uniform wordt gedragen, inclusief het oproerbeheersingsvest, antitrauma beschermers voor de armen en benen van de drager, evenals de kogelwerende en anti-steekplaten en helm.Het pak is niet alleen kogelvrij en steek werend, maar kan ook worden bedekt met slijtvast en vlam vertragend materiaal waardoor de drager wordt beschermd tegen alle vormen van aanvallen waarmee hij te maken kan krijgen bij gewelddadige rellen. De kogelvrije en ultralichte helm biedt de gebruiker ook extra bescherming.


Eilat Dakar, hoofd van de afdeling oproerbeheersing in IWI die in verschillende elite-eenheden van de IDF en de Israëlische politie heeft gediend voordat hij bij IWI kwam, zei dat het bedrijf uitkeek hoe de gebruiker het beste kon worden beschermd.


IWI hield ook rekening met de toename van het aantal vrouwen in wetshandhavingsinstanties, zei Dakar. Dat maakte het noodzakelijk om de maten aan te passen zodat ze zowel dames als heren konden passen. Met het one-size-fits-all pak met onderdelen die kunnen worden verwijderd met klittenband, is de uitrusting "flexibel, veelzijdig en lichtgewicht", zei Dakar.


Het kostte zes maanden om de uitrusting te ontwikkelen, genaamd Gal (het Hebreeuwse woord voor golf), en het ondergaat momenteel tests door verschillende wetshandhavingsinstanties in West-Europa en aanvullende tests in de Verenigde Staten in de komende maanden.


Israëlische veiligheidstroepen, waaronder de nationale eenheid voor terrorismebestrijding van YAMAM, hebben het pak ook uitgeprobeerd "en waren er echt van onder de indruk", zei Dakar.

96 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page