top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israeli Shipyards onthult nieuwe SAAR S-80 korvet om nog beter bestand te zijn tegen bedreigingen


SAAR S-80. Screenshot YouTube


Israel Shipyards heeft op Euronaval 2022 een nieuwe variant van het SAAR-klasse korvet gepresenteerd, de SAAR S-80. Het nieuwe schip is gebaseerd op het S-72 RESHEF-klasse korvet van het bedrijf, dat de Israëlische marine dient als lichte patrouille en geavanceerde multifunctioneel schip.


De S-80 is een verbetering ten opzichte van zijn voorganger door de radardwarsdoorsnede (RCS) te minimaliseren en meer dek ruimte te bieden voor wapensystemen. Afhankelijk van de operationele vereisten kan het platform worden geconfigureerd in Corvette- of OPV-versies. Israel Shipyards is van plan om van de nieuwe S80 het vlaggenschip van het komende decennium te maken, om tegemoet te komen aan de behoeften van de Israëlische en buitenlandse marines.


Het schip is 80 meter lang, 11 meter breed en wordt aangedreven door vier dieselmotoren met een cilinderinhoud van 1.000 ton, goed voor een topsnelheid van meer dan 28 knopen. De S-80 zal worden uitgerust met een state-of-the-art besturingssysteem, een gezondheidsbeheersysteem, geavanceerde grond-naar-lucht-mogelijkheden en verschillende gevechtssystemen volgens de eisen van de klant.Vergeleken met de S-72 biedt de S-80-klasse van de volgende generatie een grotere veelzijdigheid en een groter laadvermogen, met een groter aantal wapens en een grotere verspreiding van elektronische oorlogsvoering (EW)-systemen als onderdeel van de offensieve voordelen van het platform. Het schip is ook in staat om operaties van speciale troepen te ondersteunen.


De SAAR S-80 biedt plaats aan helikopters aan boord in de cockpit, maar er is geen hangar. Het helikoptertype is niet gespecificeerd. Op het achterdek zijn twee LARS geïnstalleerd voor twee RHIB's. Nogmaals, hun afmetingen werden niet bekendgemaakt.


De wapenuitrusting is modulair en kan worden aangepast aan de behoeften van de klant. Israëlische scheepswerven bevestigen dat het schip “in staat is om te worden uitgerust met de gevechtssystemen die zijn gemaakt door de Israëlische defensie-industrie of/en gelijkwaardige systemen volgens de eisen van de klant.” De SAAR S-80 kan worden uitgerust met grond-grond- en grond-luchtraketten, een 76 mm hoofdkanon, op afstand bestuurbare gestabiliseerde kanonnen tot 30 mm en elektronische oorlogsvoeringsystemen.


Met de modulariteit van haar uitrusting kan de S-80 worden geconfigureerd als corvette- of als OPV-versie, afhankelijk van de operationele vereisten.


115 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page