top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israeli Space Week 2023 van 29 januari tot 3 februariVan 29 januari tot 3 februari 2023 zal de Israel Space Agency van het Ministerie van Innovatie, Wetenschap en Technologie de jaarlijkse Israeli Space Week houden. Net als de afgelopen jaren omvat het programma een breed scala aan evenementen voor het hele gezin en het grote publiek in heel Israël, in 28 activiteitencentra van noord naar zuid.


Met het houden van de Space Week wil het Ministerie van Innovatie, Wetenschap en Technologie het gebied van de ruimte toegankelijk maken voor alle burgers van Israël, met 20 lezingen door actieve NASA-astronauten, naast professionele conferenties voor de ruimtevaartindustrie, onderzoekers in het veld en opvoeders.


De jaarlijkse Israeli Space Week, die dit jaar voor de 11e keer wordt gehouden, herdenkt de nalatenschap van Ilan Ramon, de eerste astronaut van Israël, die op 1 februari 2003 omkwam bij de fatale ramp in Columbia. Space Week staat dit jaar in het teken van Earth and Space Becoming One. Evenementen tijdens de Space Week markeren ook het 40-jarig jubileum van de Israel Space Agency.


MK Ofir Akunis, minister van Innovatie, Wetenschap en Technologie, zei: "Israel Space Week markeert de 20e verjaardag van de Columbia-crash en het tragische verlies van Ilan Ramon. Ilan, de eerste Israëlische astronaut, maakte ons allemaal erg trots. Zo ook de baanbrekende ruimtevaartindustrie, waarvan de groei onder leiding van het Ministerie van Innovatie en Wetenschap zal leiden tot belangrijke Israëlische wetenschappelijke prestaties. In overeenstemming met de traditie zal het ministerie gedurende de week een reeks gratis evenementen houden door het hele land. Een van onze belangrijkste doelstellingen is om meer toegang tot wetenschap en technologie te verlenen aan alle burgers van Israël, en dit is wat we dit jaar ook zullen doen."


Uri Oron, directeur van de Israel Space Agency bij het ministerie van Innovatie, Wetenschap en Technologie, zei: "We bevinden ons nu in een gunstige tijd waarin ruimte een essentiële dimensie wordt voor het in stand houden van een moderne levensstijl. Naarmate de toegang tot de ruimte beschikbaar zijn, introduceren de opkomende capaciteiten – die voorheen alleen voorbehouden waren aan mondiale supermachten – tal van kansen voor civiel gebruik die het leven op aarde aanzienlijk kunnen verbeteren. De opkomende realiteit creëert een enorme ruimte van kansen, waarin Israëls hightech industrie opnieuw zal maken indruk door de vele onderscheidende voordelen."


Alle Israeli Space Week-evenementen, inclusief de tientallen ervaringsgerichte en gratis activiteiten die aan het grote publiek worden aangeboden, staan vermeld op de Israel Space Agency-website: https://www.space.gov.il/israeli-space-week/


21 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page