top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlische atleet wint gouden medaille op Europees kampioenschap zwemmen

Anastasia Gorbenko met haar gouden medaille. Screenshot KAN nieuws

De Israëlische zwemster Anastasia Gorbenko won zaterdag de allereerste gouden medaille van Israël tijdens een Olympisch zwemevenement op het Europees Kampioenschap Aquatics in Boedapest.

De 17-jarige Gorbenko werd eerste in de finale van de 200 meter wisselslag voor dames met een tijd van 2: 09,99 minuten, waarmee hij ook een nieuw Israëlisch record vestigde.

Abbie Wood uit het Verenigd Koninkrijk werd met een tijd van 2: 10.03 minuten tweede, en de Hongaarse Katinka Hosszu veroverde de derde plaats met slechts zeven honderdsten van een seconde verschil op nummer twee.

De coaches van het Israëlische team waren niet zeker of Gorbenko voor vrijdag aan de race zou moeten deelnemen. Een goede score op de 4 x 200 meter vrije slag voorronde stelde haar echter in staat om deel te nemen aan de Olympische Spelen van Tokio, wat leidde tot de beslissing om haar te laten deelnemen aan de individuele wisselslag.