israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Jacht op terroristen die Yehuda Dimentman hebben vermoord


Foto via IDF-woordvoerderseenheid


Vrijdag hebben de chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, en de ISA-chef, Ronen Bar, een bezoek gebracht aan de locatie waar donderdagavond een terroristische aanslag heeft plaatsgevonden, waarbij Yehuda Dimentman 25, om het leven kwam.


Vervolgens heeft de chef van de generale staf een situatieanalyse uitgevoerd waarbij de commandant van de regionale Shomron-brigade, kolonel Roy Zweig, de inzet van troepen in de regio in het licht van de recente gebeurtenissen overzag.


Chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, en de ISA-chef, Ronen Bar op de plaats van de terreuraanslag. Foto via IDF-woordvoerderseenheid

De IDF en ISA blijven de bij de aanval betrokken terroristen achtervolgen met behulp van inlichtingen en technologische middelen de vermoedelijke terroristen. De IDF heeft de defensie-inspanningen in het gebied geïntensiveerd.


Volgens Palestijnse media waren de zoekacties geconcentreerd op Kafr Ra'i, ten zuidwesten van Jenin en een paar kilometer van de plaats van de aanval van donderdag. Andere dorpen in de omgeving werden ook doorzocht, waaronder Sanur en Jaba. Volgens berichten in de Palestijnse media zijn ten minste drie Palestijnen gearresteerd bij de eerste invallen in het dorp Burqa, net ten noorden van de plaats waar de aanval plaatsvond, buiten de buitenpost Homesh.


Foto via IDF-woordvoerderseenheid


Op de locatie waren ook commandant van het Centrale Commando, MG Yehuda Fuchs, commandant van de Judea en Samaria-divisie, brigadegeneraal Avi Bluth, het hoofd van de civiele administratie, brigadegeneraal Fares Attila, ISA-functionarissen en andere commandanten.


Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi: "Ik betuig mijn condoleances aan de familie Dimentman en wens een spoedig herstel van de gewonden. De IDF en veiligheidstroepen blijven de terroristen achtervolgen die betrokken zijn bij de aanval. Naast het gebruik van inlichtingencapaciteiten, zal ook de strijdkrachten vergroten en zal blijven optreden en de operationele activiteiten indien nodig uitbreiden. We zullen niet stoppen totdat we de terroristen hebben gevangen".


Foto via IDF-woordvoerderseenheid


Volgens televisieverslagen van vrijdagavond zouden veiligheidsfunctionarissen zich zorgen maken dat de cel zou kunnen proberen een nieuwe aanval uit te voeren voordat deze wordt gevonden en gevangengenomen.
137 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws