top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Je volgende telefoonhoesje kan je gegevens veilig houden


Cirotta's Athena anti-hacking telefoonhoesje. Foto door Eyal Toueg


Overweegt u een hoesje voor uw smartphone te kopen? De Israëlische startup Cirotta heeft een nieuw ontwerp dat meer doet dan je apparaat beschermen tegen krassen en gebarsten schermen.


Dit nieuwe ontwerp voorkomt ook dat kwaadwillende hackers toegang krijgen tot uw persoonlijke gegevens.


"Mobiele telefoontechnologie is de meest gebruikte vorm van communicatie, maar het is ook de minst beschermde", zegt Shlomi Erez, CEO en medeoprichter van Cirotta.


“Hoewel er software-oplossingen zijn om malware-aanvallen af ​​te weren, is er heel weinig gedaan om te voorkomen dat cybercriminelen hardware- en communicatiezwakheden in telefoons gebruiken om de gegevens van een gebruiker te schenden. Dat wil zeggen, tot nu toe.”


Cirotta begint met een fysiek schild dat over de cameralenzen van een telefoon schuift (voor- en achterkant), waardoor slechteriken niet kunnen volgen wat je doet en waar je bent, en ongewenste opnames, het volgen van gesprekken en ongeautoriseerde oproepen worden voorkomen.Cirotta gebruikt vervolgens gespecialiseerde beveiligingsalgoritmen om het actieve ruisfiltersysteem van de telefoon te omzeilen, de dreiging van extern gebruik van de microfoon van het apparaat te blokkeren en de GPS van de telefoon te negeren om de locatie te verbergen.


De technologie van Cirotta kan zelfs wifi- en Bluetooth-verbindingen tenietdoen, evenals de NFC-chips die steeds vaker worden gebruikt om van een telefoon een virtuele creditcard te maken.


Cirotta biedt momenteel het Athena Silver-model aan voor iPhone 12 Pro, iPhone 13 Pro en Samsung Galaxy S22. Athena Gold, nu in ontwikkeling, zal de wifi, Bluetooth en GPS van de telefoon beveiligen.


De Universal-lijn voor de meeste andere telefoonmodellen is in augustus beschikbaar. De Bronze versie blokkeert de camera; Zilver blokkeert zowel camera als microfoon; en Gold blokkeert alle overdraagbare datapunten.


Hoewel geblokkeerd, kan een telefoon nog steeds worden gebruikt om te bellen en heeft hij toegang tot alle 5G-netwerken. Een enkele lading van een Cirotta-case biedt meer dan 24 uur gebruik.


Shlomi Erez, CEO en medeoprichter van Cirotta. Foto door Eyal Toueg


Erez zegt dat hacking een groeiend probleem is, met aanvallen die gemiddeld elke 39 seconden plaatsvinden, in totaal 2.244 keer per dag. Een op de 36 gebruikers van mobiele apparaten zal onbedoeld een app met een hoog risico installeren, volgens gegevens die door Cirotta worden aangehaald.


Het bedrijf mikt op zowel individuele telefoongebruikers als organisaties die meerdere apparaten kunnen vergrendelen met een enkele, unieke digitale sleutel.


Op dat laatste zal Cirotta zich het eerst concentreren, met "een lange termijnplan om een ​​business-to-consumer-implementatie te ondersteunen", zegt Erez tegen ISRAEL21C. "Van de eerste klanten wordt verwacht dat ze overheids- en defensieorganisaties, onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten in de particuliere sector, bedrijven die omgaan met gevoelige materialen en bedrijfsleiders omvatten."
146 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page