top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Jenny Nisimboim, 32: fitnessinstructeur die graag anderen wilde helpen, vermoord op 7 oktober door Hamas

Foto via Times of Israel


Opnieuw een artikel uit de Times of Israel serie Those Who We Have Lost


Jenny Nisimboim, 32, uit Bat Yam, werd op 7 oktober vermoord door Hamas-terroristen op het muziekfestival Supernova.


Nisimboim was op 6 oktober naar het muziekfestival gereisd en had daar de nacht doorgebracht met haar neef, Ilan Moshe Yaakov, en haar vriendin Mai Itzhaki, die beiden ook omkwamen bij de dodelijke Hamas-aanval.


Omer Carmeli, die met Nisimboim was getrouwd voordat de twee enkele jaren geleden op goede voet uit elkaar gingen, vertelde Mako dat ze hem had gebeld kort nadat terroristen het muziekfestival hadden geïnfiltreerd, omstreeks 06.30 uur.


Ze was op dat moment in de buurt van haar auto en bereidde zich voor om het festival te verlaten, maar vluchtte het toneel op toen ze zich realiseerde wat er aan de hand was, en verstopte zich met een aantal andere mensen in een bar.


Kort na 9.00 uur schreef ze hem dat ze “de bar met koelkasten hadden geblokkeerd” in een poging te voorkomen dat de terroristen die over het terrein rondzwierven hen zouden vinden.


De laatste keer dat iemand iets van Nisimboim hoorde, was rond 09.45 uur.


Het zou nog vijf dagen duren voordat haar lichaam werd geïdentificeerd en op 15 oktober werd ze begraven op de begraafplaats van Holon.


Nisimboim werkte als fitnesstrainer en werd door Carmeli omschreven als een ‘sterke vrouw’ en een ‘echte vechter’.


Na haar begrafenis zette haar oom, Yura, een online donatiepagina op, in de hoop een Sefer Torah ter nagedachtenis aan haar te schrijven.


“Jenny werkte in fitness en gezondheid en geloofde in een gezond leven”, schreef hij. “Ze wilde graag iedereen in nood helpen. Waar Jenny ook heen ging, ze liet een spoor van goede daden en vriendelijkheid achter.”


“Ze was een hele wereld,” voegde hij eraan toe. “Ze was een prachtige bloem die van het leven hield.”


In een bericht dat op Facebook werd gedeeld, schreven Jenny's schoonouders, Hagit en Meir Carmeli: 'Het is moeilijk om in de verleden tijd over je te praten, het is ondoorgrondelijk... Je was een meisje met een levendig, heet gedrag, je rustte nooit uit. Een moment lang gaf je nooit op, je was altijd aan het vechten.”


“Onze harten zijn verscheurd en bloeden, onze zielen zijn gewond en ze weigeren dit te geloven”, voegde ze eraan toe. ‘We weten dat je van bovenaf over ons waakt. We zullen je voor altijd herinneren.”

250 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page