top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Jeruzalem Filmfestival gaat weer van start en heeft als opening de animatiefilm over Anne Frank


Van 24 augustus tot en met 4 september wordt het Jeruzalem Film Festival weer gehouden en zullen er meer dan 100 volledige speelfilms worden vertoond waaronder de winnende films van de grote filmfestivals in Berlijn, Cannes, Venetië en Sundance. De ticket verkoop is inmiddels van start gegaan.


Films worden vertoond in de Jerusalem Cinematheque, en in de lokale theaters Lev en Smadar. Ook zullen door verschillende wijken van Jeruzalem zogenaamde filmtrucks rijden waarop gratis films worden vertoond.


Het festival wordt geopend met de animatiefilm "Waar is Anne Frank", van Ari Folman, welke zal worden vertoond in Sultan's Pool, een amfitheater dicht bij de oude stadsmuren.

Ook zal de winaar van de Cannes Grand Prix 'Compartment No. 6' worden vertoond die gaat over een treinreis van een Finse studente en een Russische arbeider door Rusland naar Moermansk.


Ook de Sundance Grand Jury Prize-winnaar FLEE zal worden vertoond, waarin het verhaal wordt vertelt het verhaal van Amin Nawabi terwijl hij worstelt met een pijnlijk geheim dat hij 20 jaar lang verborgen heeft gehouden.


Verder zal er Annette te zien zijn, een wild en grillig muzikaal drama dat het filmfestival van Cannes opende en de prijs voor beste regisseur won.


Ook de winnaar van de Grand Jury Prize van Cannes Memoria, met in de hoofdrol Tilda Swinton zal worden vertoond.


From Where They Stood is een film over een handvol gevangenen in WO II-kampen die hun leven riskeerden om clandestiene foto's te maken en de hel te documenteren die de nazi's voor de wereld verborgen hielden. In de overblijfselen van de kampen treedt regisseur Christophe Cognet in de voetsporen van deze moedige mannen en vrouwen in een zoektocht om de omstandigheden en de verhalen achter hun foto's te ontrafelen.Het hele programma van het Jeruzalem Film Festival kunt u hier vinden.


36 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page