top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Jeruzalem lanceert nieuwe accelerator voor tv-formaten


Foto door Glenn Carstens-Peters op Unsplash


Met zoveel tv-inhoud waaruit kijkers kunnen kiezen, zijn producenten op zoek naar nieuwe, originele inhoud van hoge kwaliteit die zich zal onderscheiden van de rest.


En met de bewezen wereldwijde populariteit van Israëlische tv-formaten - denk aan "False Flag", " Fauda ", "Beauty and the Baker" en " Shtisel " - is het geen wonder dat leidinggevenden van Netflix, A&E en HBO naar Jeruzalem gaan om de volgende grote hit te kopen.


Larry Tanz (Netflix), Maia Hollinger (HBO) en Barry Jossen (A&E) behoren tot de senior netwerkmanagers die van plan zijn een nieuwe accelerator te bezoeken die is gelanceerd door New Legend en het Jerusalem Film & Television Fund van de Jerusalem Development Authority .

De accelerator heeft 12 inhoudelijke projecten geaccepteerd die zijn geselecteerd uit honderden voorstellen. De makers ontvangen een beurs, evenals ondersteuning en begeleiding van toonaangevende mentoren.


Onder de geselecteerde projecten:


  • Een nieuw project van Nir Berger, maker van "Dismissed" ("HaMefakedet"

  • Een tragikomedie van twee scenarioschrijvers uit respectievelijk Oost- en West-Jeruzalem

  • Een project van Tal Mikhalovich, scenarioschrijver voor de populaire Israëlische show "Kupa Rashit" ("Head Cashier")

  • Een komedie-drama van Tal Miller, Mickey Trieste en El Ad Cohen over een dove man en vrouw die hun horende zoon opvoeden

  • Een project gebaseerd op de ervaringen van Raz Shmueli, tweede van het eerste seizoen van de reality-zangwedstrijd "The Voice" in 2012

"Mijn team en ik waren erg onder de indruk van het brede scala aan ideeën die door de deelnemers werden gepresenteerd en wachten om meer te horen tijdens een persoonlijke ontmoeting", zegt Hollinger, VP Drama Programming bij HBO Original Programming, tegen ISRAEL21C.


Jossen, senior VP bij A&E, zei: "Het ontdekken van nieuwe talenten en verhalen is een essentieel onderdeel van ons werk en daarom ben ik blij om samen te werken met New Legend en het Film- en Televisieproject van de Jerusalem Development Authority, in een workshop die zo praktisch is als deze. De rijke pool van talent in Israël biedt een wereldwijd perspectief dat bijdraagt ​​aan het verhaal en boeiende inhoud produceert voor kijkers over de hele wereld.”


Een stap verder


Udi Ben-Dror van de Jerusalem Development Authority merkte op dat dit de eerste samenwerking tussen de publieke en private sector in zijn soort is.


"We zijn blij om ten behoeve van de makers samen te werken met de toonaangevende omroepen ter wereld en zijn enthousiast over het bezoek aan Jeruzalem door leidinggevenden uit de wereldindustrie die de makers komen vergezellen", zei Ben-Dror.


De accelerator is bedoeld om Israëlische makers te helpen bij het ontwikkelen van content voor verkoop aan toonaangevende internationale omroepen. Deelnemers krijgen begeleiding gedurende het hele proces, van de scenarioschrijffase tot de presentatie- en verkoopfase.


Eind april zal naar verwachting een senior lid van de industrie naar Jeruzalem komen voor een pitching-evenement.


New Legend zal de makers blijven vergezellen na het einde van de acceleratieperiode en kan in de toekomst een initiële investering in de leidende projecten overwegen.


"Als producent en maker heb ik deelgenomen aan veel accelerators, zowel in Israël als in het buitenland, waar ze begeleiding en richting krijgen, en soms komen er verrassende professionele kansen door", zegt producer Asaf Nawi, VP van productie en inhoud bij New Legend, dat commerciële televisie- en filmcontent financiert, ontwikkelt, produceert en distribueert.


"De visie van New Legend op deze accelerator gaat nog een stap verder", vervolgde hij.


"We hebben een accelerator gebouwd die niet alleen bedoeld is om de inhoud te ontwikkelen, maar ook om makers de tools te geven en de verbindingen te leggen die verkoop in internationale gebieden mogelijk maken, zelfs na de intensieve ontwikkelingsperiode van de accelerator voor een jaar of langer."


Nawi zei dat de oprichters van de accelerator positieve feedback kregen van alle omroepen, die blij waren met de mogelijkheid om naar Israël te komen om de Israëlische makers en initiatieven te leren kennen en ook "feedback gaven over de projecten zelf en bewezen geweldige potentiële partners te zijn".


45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page