top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Jeruzalem marathon met 40.000 deelnemers; winnaar Kiprotich Noah Kigen


Kiprotich Noah Kigen uit Kenia wint de Jerusalem marathon. Foto Sportphotography


Vandaag, vrijdag, werd voor de 12e keer de International Jerusalem Winner Marathon gehouden waar deze keer zo'n 40.000 mensen aan deelnamen waarvan 30.000 hardlopers die een adembenemende route liepen, langs de Knesset, langs de muren van de Oude Stad, de Sultan's Pool, Mishkenot Sha'ananim, de berg Sion, de Duitse kolonie, Rehavia, Armon HaNatziv-promenade, Ammunition Hill, Sacher Park, Mount Scopus, de Olijfberg en andere opmerkelijke bezienswaardigheden.


Foto Sportphotography


Dit jaar namen ook zo'n 2.700 hardlopers uit 72 landen van over de hele wereld deel aan de Marathon.


Foto Sportphotography


Naast de vele hardlopers liep burgemeester Moshe Leon de 10 km, met het nummer "10" op zijn borst. "Sinds de start meer dan tien jaar geleden, is de Marathon van Jeruzalem uitgegroeid tot een van de meest opwindende professionele sportevenementen voor elke hardloper in Israël en de rest van de wereld. Ik ben er trots op dat we deze opnieuw met groot succes hebben kunnen houden. Jeruzalem liet vandaag de motoren opnieuw draaien en lanceerde veel deelnemers van alle leeftijden die zijn gekomen om deel te nemen aan het grootste sportevenement van Israël, gehouden in de atletische hoofdstad van Israël. Ik feliciteer alle marathonlopers en wens iedereen een fijne marathon. Tot ziens bij de volgende marathon, maart 8, 2024', zei de burgemeester van Jeruzalem, Moshe Leon, nadrukkelijk.


Foto Sportphotography


De winnaar van de Winner Jerusalem Marathon is Kiprotich Noah Kigen uit Kenia, met een tijd van 2:18:13.


Chakib Achgar Iatrache, 34 uit Spanje, werd tweede in 2:25:45. Op de derde plaats – Gamber Melakmo, 38 uit Israël om 02:28:30.


Foto Sportphotography


Bij de vrouwen behaalde Njuguna Margaret, 54 jaar oud, de eerste plaats met een tijd van 2:52:44. Elena Tolstykh, 39, uit Rusland werd tweede in 2:55:31. Op de derde plaats - Noa Berkman, 34, uit Israël, om 2:59:12.


De Winner International Jerusalem Marathon omvatte zes races: een volledige marathon (42,195 km), een halve marathon (21,1 km), een run van 10 km, een run van 5 km en een gezinsloop van 1,7 km.


De vele gezinnen die meededen. Foto Sportphotography


De Jerusalem "Winner" Marathon is ook de grootste sociale marathon van Israël, waar een aangewezen sociale loop van 800 meter duizenden de kans biedt om te rennen ter ondersteuning van verschillende sociale organisaties die een partnerschap aangaan met de Marathon.


De eerste plaats in de volledige marathonrace werd beloond met een prijs van $ 3.750; de tweede plaats - $ 2.500; en de derde plaats - $ 1.250.86 weergaven0 opmerkingen
bottom of page