israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Jewish Agency lanceert wereldwijd informeel Hebreeuws onderwijsprogramma in zomerkampen


Ter illustratie Jewish Agency zomerkamp. Foto Nathan Roi, The Jewish Agency for Israel


Het Joods Agentschap (Jewish Agency) voor Israël lanceert een nieuw programma voor innovatief, informeel Hebreeuws taalonderwijs tijdens de zomerkampen in de hele Joodse wereld. Het doel is om bij Joodse kinderen en tieners interesse en nieuwsgierigheid voor Hebreeuws te wekken en hun vertrouwdheid met de Israëlische cultuur te verdiepen.


Het programma wordt deze zomer gelanceerd met de hulp van de shlichim (afgezanten) van het Joods Agentschap die Israëlische liedjes, educatieve spelletjes, buitenactiviteiten, sport, kookworkshops en meer zullen gebruiken om kampeerders een inleidend Hebreeuws vocabulaire en vertrouwdheid met Israëlisch jargon te bieden. Het programma zal deze zomer als een pilot voor informeel Hebreeuws onderwijs draaien in zomerkampen in de Verenigde Staten en Frankrijk.


Het is ontwikkeld door gerespecteerde academici die zich richten op informeel Hebreeuws leren en de verbinding tussen taal en samenleving (sociolinguïstiek). Het programma is tot stand gekomen met steun van de Patrick & Lina Drahi Foundation en in samenwerking met het Hebreeuws in het Centrum, dat de educatieve inhoud heeft ontwikkeld.


De programmering van de zomerkampen van het Joods Agentschap sluit aan bij de uitgebreide activiteiten van de World Zionist Organization met formeel Hebreeuws onderwijs en andere instanties die betrokken zijn bij het bevorderen van de Hebreeuwse taal onder het wereldwijde jodendom.


“Dit innovatieve project is bedoeld om kinderen en tieners nieuwsgierig te maken naar de Hebreeuwse en Israëlische cultuur, door middel van informeel onderwijs”, zei Isaac Herzog, voorzitter van het Joods Agentschap en tot president van de staat Israël gekozen.


“Hebreeuws is een levende en levendige brug tussen de staat Israël en het wereldjodendom, en verbindt ons glorieuze verleden en onze gemeenschappelijke toekomst. Het is het geboorterecht van elk meisje en elke jongen om de taal te leren die we allemaal gemeen hebben.”


Voor Herzog, die 7 juli zal worden beëdigd als de 11e president van de staat Israël, is de lancering van dit Hebreeuwse taalprogramma de perfecte afsluiting van zijn ambtstermijn als hoofd van The Jewish Agency.


In Herzogs eerste toespraak als voorzitter drie jaar geleden op de Algemene Vergadering van JFNA, presenteerde hij zijn visie om de jongere generaties een connectie met de Hebreeuwse taal te geven.


"Hebreeuws en Joods zomerkamp zijn twee fundamentele instrumenten om de Joodse identiteit en verbinding op een boeiende en leuke manier te versterken", zegt Rabbi Andrew Ergas, CEO van Hebrew at the Center. “We zijn verheugd om samen te werken met het Joods Agentschap en de Drahi Foundation om dit initiatief te lanceren.”


Angelina Drahi, voorzitter van de voorzitter van de Patrick en Lina Drahi-stichting zei: "Wij geloven in de kracht van de Hebreeuwse taal om de jongere generaties te verbinden met ons volk en met Israël en zijn verheugd dat dit belangrijke programma deze zomer van start gaat. De ongelooflijke inhoud en prachtige shlichim zullen zeker betekenisvolle Hebreeuwse ervaringen creëren."

89 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws