israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Jij vertelt de robot hoe de plantaardige hamburger van SavorEat moet smaken


De plantaardige hamburger. Foto SavorEat


Het Israëlische foodtechbedrijf SavorEat heeft een robot gelanceerd die hamburgers op bestelling maakt, afkomstig van een app die de klant downloadt.


Steeds meer mensen stappen de laatste jaren over op het eten van vleesvervangers. Sommigen doen dit om ideologische redenen, maar de meeste om gezondheidsredenen en uit een verlangen om het verzadigde vet en de hoge cholesterol dat bij de meeste vleesgerechten wordt geleverd, te vermijden.


Het Israëlische voedseltechnologiebedrijf SavorEat heeft technologie ontwikkeld voor de productie van vleesvervangers op basis van planten, die de klant de smaak en ervaring geven als het eten van echt vlees, en worden gemaakt in de vorm van digitale productie - door een slimme robot bestuurd door alleen de klant, via een applicatie.

Via de app kan de klant zijn voorkeuren instellen, van het eiwit/vetgehalte in het gerecht, via de portiegrootte tot de grillmethode. Wanneer de klant de bestelling verzendt, begint de robot deze onmiddellijk voor te bereiden. Tijdens het wachten kan de klant via een interactief spel de tijd blijven doorgeven in de app.


Uw voorkeuren worden vervolgens elektronisch naar de Robot Chef gestuurd, die het pasteitje in minder dan 10 minuten maakt, geheel zonder menselijke tussenkomst. Een lid van het betreffende etablissement maakt de burger compleet en serveert hem, lekker warm. Dit is de visie van SavorEat.


Om de SavorEat Robot Chef te gebruiken, hebben serviceproviders voldoende fysieke ruimte nodig om het apparaat en de ingrediëntencartridges te bewaren, die regelmatig moeten worden bijgevuld.


Vanaf het moment dat klanten hun bestelling plaatsen tot het moment dat ze hun burger daadwerkelijk opeten, kunnen serviceproviders de voorkeuren van de consument verzamelen, waardoor ze een unieke eetervaring kunnen bieden, ondersteund door relevante gegevens.

40 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws