top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Johns Hopkins SAIS en Universiteit van Tel-Aviv lanceren gezamenlijk opleidingsprogramma


Foto via Tel Aviv University


De Johns Hopkins University School of Advanced International Studies (SAIS) en Tel-Aviv University (TAU), Gershon H. Gordon Faculty of Social Sciences zijn een partnerschap aangegaan om een ​​coöperatief opleidingsprogramma te lanceren.


Dit tweejarige programma stelt studenten in staat om een ​​Master of Arts in International Affairs te behalen aan SAIS Europe, de Europese campus van de school in Bologna, Italië, en een Master of Arts aan de Tel Aviv University International (TAUi) in een van de volgende Engelse talen -geleide opleidingen: conflictoplossing en -bemiddeling, cyberpolitiek en -overheid, ontwikkelingslanden en veiligheid en diplomatie. Studenten in dit tweejarige programma brengen een jaar door op elke campus en kunnen hun studie beginnen in Bologna of Tel Aviv.


Al meer dan 65 jaar bereidt SAIS Europe studenten voor op wereldwijde carrières in openbare dienstverlening, diplomatie, het bedrijfsleven en non-profitorganisaties onder een Amerikaans systeem van graduate onderwijs. Afgestudeerden van SAIS zijn creatieve leiders geworden die over de grenzen heen kunnen kijken en in verschillende sectoren kunnen werken.


Michael Plummer, directeur van SAIS Europe stelt dat “de nieuwe graad van samenwerking met de Universiteit van Tel-Aviv studenten de mogelijkheid biedt om twee verschillende academische, sociale en culturele omgevingen te ervaren, een mondiaal perspectief te ontwikkelen en de uitdagingen waarmee Europa en de Midden-Oosten. Het is een uitgelezen kans voor studenten die geïnteresseerd zijn in een multidisciplinair, internationaal tool-based graduate onderwijs in internationale zaken.”


"Sinds de oprichting in het midden van de jaren zestig is de Gershon H. Gordon Faculteit der Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Tel-Aviv een uitmuntende, hoog aangeschreven en wereldwijd gewaardeerde instelling, geleid door haar innovatieve onderzoekers en docenten," zei TAU Social Sciences Faculty Decaan, prof. Itai Sened.


“De faculteit heeft een belangrijke rol en plicht om actuele, actuele en precieze kennis beschikbaar te stellen aan haar studenten en onderzoekers over de hele wereld. Onze agenda is om de studenten op te leiden en uit te rusten met kennis en ervaring om hen in staat te stellen onze samenleving te verbeteren en een betere wereld te helpen creëren. We zijn trots en verheugd om deze nieuwe ​​samenwerking aan te gaan met de Bologna-afdeling van de Johns Hopkins University", aldus prof. Sened.


Door samenwerking kunnen studenten van beide universiteiten in korte tijd twee masters behalen, één aan elke instelling, in een korte periode van twee jaar.”


Door deze samenwerking voegt Tel Aviv University zich bij McGill University (Canada), Sciences Po Lille (Frankrijk), SOAS London (VK), de Diplomatic Academy of Vienna (Oostenrijk), Universiteit van Leiden en University of Bologna (Italië) en Hopkins-Nanjing Center (China), als een van de coöperatieve diplomapartners van SAIS Europe.

29 weergaven0 opmerkingen
bottom of page