israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Jong meisje roept op Palestijnse tv op "mijn land te bevrijden van de Joden"


Screenshot Memri video


Op de officiële tv-zender van de Palestijnse Autoriteit verscheen op 28 december een meisje die een gedicht voorlas met de tekst "om de schurken uit mijn land te verbannen en het te bevrijden van de Joden”, zo blijkt uit een video van Memri, Middle East Media Research Institute.


Tijdens de uitzending op 28 december op de Palestijnse TV ter gelegenheid van de 57e verjaardag van Fatah, de partij waar de Palestijnse leider Abbas voorzitter van is, las een jong meisje op een basisschool in Jenin een gedicht voor waarin God werd gevraagd de Joden uit de regio te verbannen.


“Jeruzalem is verloren. Het is door onze grootste vijanden aan de plunderaars verkocht. Oh Heer, breng ze naar de hel en verzamel ze met zondaars zoals Abu Lahab en red ons', zei het meisje, verwijzend naar de half vaderlijke oom van Mohammed, die zich verzette tegen de moslimprofeet tijdens de vormingsjaren van de islam. "Oh Heer, steun de moslims en breng ze terug naar hun land, waar ze zalig leefden", zei ze. “Verban de schurken uit mijn land en bevrijdt het van de Joden en van degenen die de profeten hebben verslagen. Dank u!"


Volgens de Palestijnse Autoriteit weerspiegelen de inhoud van haar media en curricula het nationale verhaal en is het geen haatdragende taal.

378 weergaven2 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws