israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Joods Nationaal Fonds (JNF) gaat nieuwe verplaatsbare schuilkelders aankopen


Foto KKL-JNF


"Keren Kayemeth LeIsrael-Joods Nationaal Fonds (KKL-JNF) gaat nieuwe verplaatsbare schuilkelders aankopen voor de inwoners van de gemeenschappen rond Gaza.


In een persbericht zegt het JNF :"de huidige operatie in de Gazastrook - "Guardians of the Walls" - is de laatste demonstratie van de cruciale behoefte aan schuilkelders, vooral waar de schuilkelders verouderd zijn en niet geschikt voor de moderne veiligheidsbehoeften van Israël.


Om gemeenschappen en bewoners aan de frontlinie in Zuid-Israël en de Gaza-envelop, die constant worden blootgesteld aan raket- en mortiervuur, te helpen, zal KKL-JNF, in samenwerking met het Israëlische ministerie van Defensie, nieuwe verplaatsbare schuilkelders op strategische locaties in steden plaatsen, zodat inwoners beter kunnen worden beschermd en toegankelijke en onmiddellijke bescherming hebben.


KKL-JNF zal ongeveer honderd nieuwe, moderne draagbare schuilkelders aanschaffen, die elk tientallen burgers kunnen beschermen - in de hoop zoveel mogelijk Israëlische levens te redden.


Deze stap zal mogelijk worden gemaakt met de wereldwijde organisaties van KKL-JNF en met de hulp van Joodse en Israël-ondersteunende gemeenschappen van over de hele wereld, die al hun enorme liefde en steun tonen terwijl Israël vecht om zichzelf te verdedigen tegen terreuraanslagen en voortdurende spervuur, afgevuurd vanuit de Gazastrook.


KKL-JNF Global Chairman, Avraham Duvdevani: "KKL-JNF vindt het van het allergrootste belang om de inwoners van de Gaza-envelop te helpen, bij te staan ​​en te beschermen tijdens dit soort noodsituaties. Door deze aaankoop - neemt "KKL_JNF" deel aan de nationale inspanning en ondersteunt het boeren, landbouwarbeiders en burgers van de Gaza-envelop en de andere inwoners van Zuid-Israël, zodat ze in staat zijn om in hun levensonderhoud te voorzien en veilig te blijven."


In Nederland kunt u KKL-JNF- steunen via hun website.

147 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws