top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Joodse en Arabische kinderen modelleren samenleven door middel van voetbal


Kinderen van joodse en Arabische afkomst spelen samen bij Sporting in dienst van de vrede. Foto door Ilan Hadar via ISRAEL21c


Meer dan 100 Joodse en Arabische kinderen van acht tot twaalf jaar kwamen eerder deze week samen in Israël om deel te nemen aan een voetbalevenement 'Sporten in dienst van de vrede' om samenleven te vieren.


De kinderen kwamen bijeen op een Arabisch-Israëlische gemeenteraad in Abu Ghosh voor het project – nu in zijn 20e jaar – gesponsord door het Peres Center for Peace and Innovation , een in Jaffa gevestigde non-profitorganisatie opgericht door wijlen premier Shimon Peres.


Het project heeft tot doel diverse gemeenschappen uit het hele land samen te brengen door middel van educatieve sportprogramma's die zijn ontwikkeld door het Peres Center.


Aan het einde van elk volledig programmajaar komen alle deelnemers samen voor een mini-WK-toernooi - samen met internationale ambassadeurs, lokale burgemeesters en professionele Israëlische voetballers - voor een dag vol spelletjes en activiteiten.


Dit jaar is het voor het eerst sinds het uitbreken van de Covid-19-pandemie dat kinderen uit gebieden van de Palestijnse Autoriteit konden deelnemen aan het evenement.


Directeur-generaal van het Peres-centrum voor vrede en innovatie, Efrat Duvdevani, zei: “We brengen kinderen bij elkaar en leren ze uitdagingen aan te gaan met hun gemeenschappelijke passie voor voetbal. We leren ze elkaar te zien zoals ze zijn, elkaars taal te begrijpen, elkaars gebaren. Dit is een heel belangrijk project voor ons; we hebben gezien dat dit project de kinderen zelfs in tijden van crisis hielp om met elkaar in contact te blijven, en ook met hun families.”
69 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page