israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Cnaan Liphshitz

Joodse man in Straatsburg aangevallen en mishandeld


Audrey Rozenhaft heeft een foto geüpload van haar man Liron nadat hij werd geslagen in Straatsburg, Frankrijk, 2 juni 2022. (Foto met dank aan Audrey Rozenhaft via JTA)


Een groep mannen heeft een joodse man gewelddadig aangevallen terwijl hij campagneposters aan het ophangen was voor zijn vrouw, die kandidaat is voor een wetgevende zetel in Straatsburg, Frankrijk, vertelde het slachtoffer aan de politie.


Cnaan Liphshitz meldt in in JTA dat aanvankelijk de twee mannen die de 41-jarige Liron Rozenhaft benaderden hem een ​​"vuile jood" noemden nadat ze de naam van zijn vrouw, Audrey Rozenhaft, op de posters hadden gelezen, meldde Le Parisien vrijdag. Ze stelt zich kandidaat voor de centrumrechtse Republikeinse partij in het 1e kiesdistrict Bas-Rhin, dat het stadscentrum en meerdere buitenwijken omvat, bij verkiezingen die op 23 juni zijn gepland.


Liron Rozenhaft zei dat de twee mannen de posters naar beneden haalden en hem elders op een scooter volgden. Verscheidene andere mannen zetten de achtervolging in. Hij zei tegen de mannen dat Frankrijk "nog steeds een democratie is".


In een Facebook-bericht over het incident schreef Audrey Rozenhaft dat hij bewusteloos was achtergelaten en zei dat de autoriteiten "een explosiemisdrijf en geweld" in het gebied hebben toegestaan. Rozenhaft liep lichte verwondingen op, waaronder een hersenschudding, aldus Le Parisien.


Burgemeester Jeanne Barseghian van Straatsburg veroordeelde het incident in een verklaring en schreef dat "we geweld niet door de vingers zien, en wanneer het gericht is op democratisch discours, is het bijzonder schokkend."


Barseghian maakte geen melding van het vermeende antisemitische element van het incident. De politie onderzoekt de beschuldigingen, zegt ze.
127 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws