top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Joodse man werd gedood in Parijs was op de vlucht voor antisemitische aanval, beweert familie


Jeremy Cohen. Foto via familie.


Uit door zijn familie vrijgegeven bewakingsbeelden blijkt dat Jeremy Cohen, een 31-jarige religieuze Joodse man, in de voor stad van Parijs, Bobigny, door een tram werd aangereden terwijl hij vluchtte voor een antisemitische aanval.


Cohen werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en bezweek korte tijd later aan zijn verwondingen.


De beelden werden ontdekt nadat de familie van Cohen ooggetuigen had gevraagd om hen video's van de scène te sturen.


Aanvankelijk werd zijn dood gemeld als een "voetganger die door een tram werd overreden", maar videobeelden die maandag door de familie van Cohen werden vrijgegeven, toonden de momenten die leidden tot zijn dood en gaven aan dat het incident veroorzaakt zou kunnen zijn door een aanval.


In de video wordt Cohen aangevallen door verschillende leden van een grote groep voordat hij wegrent van de menigte en wordt geraakt door een inkomende tram.

Jeremy's vader, Gerald, en broer Rafael onthulden het verhaal in een interview met Radio Shalom van de plaatselijke Joodse gemeenschap in Parijs. Ze beweerden dat terwijl de beelden werden overgedragen aan de autoriteiten, het onderzoek vastliep en eisten dat het werd bespoedigd.Cohen stierf terwijl hij zijn keppel droeg, waardoor zijn familie beweerd dat hij alleen al om deze reden het doelwit was van de bende die in de video te zien is.


Rafael riep de politie op om "enig licht op het incident te werpen", en beloofde de politie eventuele aanvullende informatie te verstrekken die de familie zou kunnen hebben.175 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page