top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Jordan Roman Gat herenigd met haar 3-jarige dochter Gefen en man Alon


Jordan Roman Gat herenigt zich met haar familie nadat ze is vrijgelaten door Hamas Foto : IDF-woordvoerder


Na 54 dagen in Hamas-gevangenschap werd Jordan Roman Gat, werd vrijgelaten als onderdeel van de zesde ronde , vanmorgen (donderdag) herenigd met haar familieleden, waaronder haar 3-jarige dochter Gefen en haar echtgenoot Alon. Ze zeiden dat haar gezondheidstoestand goed is en dat ze geleidelijk begon te vertellen wat ze heeft meegemaakt: "Het was een heel moeilijke ervaring voor haar."


“Sinds ze werd ontvoerd, wist Jordan niet wat er met Gefen en Alon was gebeurd”, zeiden de familieleden. "Pas na een paar weken ontdekte ze dat ze nog leefden, wat haar kracht en hoop gaf. Vandaag, in de vroege ochtenduren, vond de opwindende ontmoeting plaats die we ons allemaal hadden voorgesteld". De omhelzing van hen beiden en de glimlach van Gefen lieten geen enkel droog oog achter.


Jordan Roman Gat gisteravond, bij de grensovergang bij Rafah. Screenshot


De 39-jarige Carmel Gat, de zus van Alon, is een van de laatste jonge vrouwen die nog steeds door Hamas gevangen worden gehouden. Alons moeder, Kinneret, werd vermoord tijdens het bloedbad.


De drie leden van de familie werden meegenomen in een Mitsubishi-auto, vlak voordat ze Nahal Saaf overstaken, sprongen ze alle drie. Hamas-terroristen achtervolgden hen. Jordan overhandigde Gefen aan Alon, omdat ze wist dat hij sneller kon rennen en haar een betere kans zou geven om gered te worden.


Omdat ze gescheiden waren, stopte Jordan uiteindelijk om zich te verstoppen, terwijl Alon en Gefen bleven rennen totdat ook zij stopten om zich te verstoppen. Alon en Gefen verstopten zich 24 uur lang in het bos, op blote voeten, zonder voedsel of water, totdat ze werden gered door IDF-troepen. Yordan probeerde zich blijkbaar te verstoppen en werd ontvoerd. Tot nu toe wisten haar familieleden niet wat er werkelijk met haar was gebeurd.580 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page