top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Kabinet heeft de maritieme overeenkomst goedgekeurd


Foto Amos Ben Gershom / GPO


De Israëlische regering heeft woensdagmiddag, in een vergadering die langer duurde dan was gepland, de maritieme overeenkomst met Libanon goed gekeurd.


Het kabinet keurde ook het voorstel van premier Lapid met een grote meerderheid goed om het nu ter beoordeling naar de Knesset te brengen, waar het echter niet in stemming zal worden gebracht.


Tijdens de kabinetsvergadering presenteerden de relevante beroepsorganisaties, zoals IDF en veiligheidsdiensten, de principes van het akkoord en de manieren waarop het de nationale veiligheid en regionale stabiliteit zal versterken.

Het akkoord en de toelichting worden vanavond naar de Knesset gestuurd en onder de aandacht van alle leden van de Knesset gebracht. Het zal worden voorgelegd aan de commissie Buitenlandse Zaken en Defensie.

Na 14 dagen wordt de overeenkomst ter goedkeuring voorgelegd aan de overheid. Dit is in overeenstemming met de nodige regelgeving, evenals het overzicht en de goedkeuring van de procureur-generaal.


Minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked stemde tegen het voorstel, met het argument dat er in de Knesset over gestemd moest worden.


Minister van Communicatie Yoaz Hendel zei dat hoewel hij ook van mening was dat er in de Knesset over de deal moest worden gestemd, hij "ministeriële verantwoordelijkheid" voor de overeenkomst had.

41 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page