top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Kabinet keurt onmiddellijk hulppakket voor lokale autoriteiten in het gebied grenzend aan Gaza goed


Foto via GPO


Premier Yair Lapid en minister van Financiën Avigdor Liberman hebben tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering van vandaag, een besluit ter goedkeuring voorgelegd aan het kabinet, dat het onmiddellijk heeft goedgekeurd, over het formuleren van een hulppakket om te voorzien in de onmiddellijke behoeften van lokale autoriteiten in het gebied grenzend aan de Gazastrook, om een ​​snelle terugkeer naar de routine mogelijk te maken.


Het besluit komt tegemoet aan de onmiddellijke civiele en veiligheidsbehoeften in het gebied grenzend aan de Gazastrook als gevolg van Operatie Breaking Dawn en de drie dagen die eraan voorafgingen, waarin veiligheidsbeperkingen werden opgelegd aan het gebied.


Minister van Defensie Benny Gantz, minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked en Negev en minister van Ontwikkelingssamenwerking Oded Forer waren ook betrokken bij de beslissing.


Premier Lapid : “Tijdens de operatie zijn er verschillende behoeften ontstaan ​​in het veld. Dat de operatie voorbij is, betekent niet dat deze niet meer bestaan.


Zoals we beloofden, was het belangrijk voor ons om onmiddellijk een oplossing te vinden, om het de lokale autoriteiten en de grensbewoners van Gaza gemakkelijker te maken."


Minister van Financiën Avigdor Liberman : “Zoals ik tijdens de operatie en de dag erna heb gezegd, hebben alle gewonden recht op hulp. De antwoorden die we geven zullen onmiddellijk zijn en we zullen alle middelen gebruiken die nodig zijn om efficiënt en zonder belemmeringen te worden voorzien. De inwoners van het zuiden en het gebied grenzend aan de Gazastrook moeten weten dat we naar hen uitkijken."


Het voorstel omvat hulp aan lokale autoriteiten in het gebied grenzend aan de Gazastrook door middel van budgettering, prioritering en vooruitbetalingen vanwege de directe kosten die zij tijdens de operatie moesten dragen.


Het omvat onder meer ook hulp bij de voorbereiding op noodsituaties door het versterken van noodcommunicatiesystemen, oplossingen voor elektriciteit tijdens noodsituaties, het uitrusten en voltooien van operatiecentra en extra draagbare noodopvangcentra.

85 weergaven0 opmerkingen
bottom of page