top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Karina Davidov, 30: manicure die 'alles vanuit het hart deed'. Vermoord door Hamas-terroristen op het Supernova-muziekfestival op 7 oktober

Karina Davidov. Foto via Times of Israel


Dit is een artikel uit de Times of Israel serie Those Who We Have Lost.


Karina Ella Davidov, 30, uit Kiryat Gat, werd op 7 oktober vermoord door Hamas-terroristen op het muziekfestival Supernova.


Ze woonde de rave bij met haar vriend Daniel Braslavsky, die die dag ook werd vermoord.

Kort voor negen uur 's ochtends stuurde ze haar moeder een bericht om te zeggen dat ze probeerden te vertrekken, maar dat hun auto vastzat achter een tank. “Mam, ik hou van je, ik hoop dat we hier wegkomen”, sms’te ze. "Je bent de belangrijkste persoon ter wereld voor mij en het spijt me voor alles."


Ze werd bijna een week als vermist beschouwd totdat haar lichaam werd gevonden en haar dood werd bevestigd.Karina werd op 14 oktober begraven in Kiryat Gat. Ze laat haar ouders, Marina en Eduard, en haar zussen Kamila en Shanel achter.


Het gezin verhuisde in 1994 uit Rusland en vestigde zich in Israël, toen Karina nog een baby was. De afgelopen jaren had Karina haar eigen bedrijf in manicures en pedicures in Kiryat Gat.


Haar vriendin Lena Rehanian schreef op Instagram op de avond van haar begrafenis over “hoeveel mensen je kwamen vergezellen, hoeveel mensen van je houden en zich herinneren dat je eindeloos lachte en lachte.” Ze herinnerde zich hoe ze 'elk weekend samen doorbrachten, je leerde al mijn vrienden kennen en iedereen hield van jou en je gelach, wat hebben we niet samen meegemaakt? Weet je nog toen we naar Eilat reden – vijf uur eindeloos lachen, jij bent de enige met wie ik zo'n rit zou doorbrengen zonder airconditioning. Ik houd van je."


Haar zus Shanel schreef op Instagram een ​​eerbetoon aan ‘mijn koningin’.


“Je hebt de grootste en breedste glimlach die ik ooit in mijn leven heb gezien”, schreef ze. 'Je bent zo'n gelukkig mens, met zoveel levensvreugde, en je bent mijn beste vriend... jij bent de enige persoon die me gezond houdt en me altijd kalmeert en me helpt, wat er ook gebeurt. Je leidt me altijd op de beste paden en weerhoudt me ervan de slechte kant op te gaan, want dat ben jij – de meest perfecte persoon.


Haar zus Kamila schreef op Facebook aan “mijn grote zus, mijn vriendin, mijn partner, mijn koningin.”


Zonder Karina schreef ze: 'Wie zal lachen om mijn onzin voordat hij naar bed gaat? Wie zal ik gek maken als jij het niet bent? Hoe kan ik accepteren dat ik je nooit meer zal zien? Van wie kan ik advies inwinnen en een zegen ontvangen die uit uw hele hart komt? Bij jou kwam alles uit het hart.”


Kamila schreef dat Karina haar rolmodel was, en “alles wat je deed, zou ik op je pad volgen, met muziek, spraak, je aanpak, je zachtheid. Ik bewonderde gewoon alles wat je deed, en ik zal je altijd bewonderen, mijn grote zus… dank je jij dat je mij inspiratie voor het leven hebt gegeven, bedankt dat je er altijd voor me bent, bedankt dat je altijd de juiste woorden weet te zeggen.


“Bedankt voor 26 jaar eindeloze, grenzeloze vriendschap, ik mis je en ik zal je altijd blijven missen, je rollende lach speelt nog steeds in mijn hoofd. Ik wil dat je weet dat ik je voor altijd zal herinneren en herdenken.”

204 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page