top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Keren Kayemeth LeIsrael (KKL) -Jewish National Fund lanceert studiebeurzenprogramma voor ontheemde Negev-studenten

Foto Alex Kolmoisky, Public Relations Department, KKL-JNF


KKL-JNF zal beurzen ter waarde van in totaal meer dan NIS 6.000.000 ( 1.500.000) toekennen aan ongeveer 1.600 studenten uit gemeenschappen in de buurt van de Gazastrook die studeren aan academische instellingen in de Negev.


Hoofdwetenschapper van KKL-JNF, Dr. Doron Merkel, verklaarde: "Wij bij KKL-JNF zien dit als onze burgerplicht, en het is een groot voorrecht om bij te dragen aan het proces van opwekking."


Het programma, geïnitieerd door Dr. Merkel, ondersteunt studenten die ontheemd zijn geraakt door de terroristische aanslagen van 7 oktober, en helpt degenen die hun huis en financiële stabiliteit zijn kwijtgeraakt hun studie voort te zetten.


Studenten die in aanmerking komen, die tot 7 oktober in de getroffen gemeenschappen hebben gewoond en momenteel zijn ingeschreven voor het academiejaar 2024 aan de Ben-Gurion Universiteit van de Negev, Sapir Academic College, Ashkelon College, Sammy Shimon College en Hemdat HaNegev College, zullen gelijke beurzen ontvangen. Ontvangers moeten in het academiejaar 2024 terugkeren naar hun studie en deelnemen aan educatieve en professionele evenementen in het tweede semester, waaronder rondetafelgesprekken over het herstel van de Takuma-regio.


KKL-JNF-voorzitter Ifat Ovadia-Luski benadrukte: “De rehabilitatie van de Westelijke Negev is een nationale en zionistische missie, en KKL-JNF leidt deze inspanning met trots. Deze beurzen maken deel uit van onze bredere hulp aan het zuiden na de oorlog, en we zal het zuiden en noorden op verschillende gebieden blijven ondersteunen en ontwikkelen."


Dr. Merkel voegde hieraan toe: "Onze focus bij de hoofdwetenschapper eenheid van KKL-JNF ligt op academisch onderzoek, vooral op het gebied van milieu- en klimaatkwesties. Dit beursprogramma breidt uiteraard ons werk uit en helpt studenten die op 7 oktober getroffen zijn, weer op het goede spoor te komen."


Vice-president voor Public Affairs en Resource Development aan de Ben-Gurion Universiteit, Jeff Kaye, zei: "Het is onze morele plicht om studenten te steunen die getroffen zijn door de aanslagen en de aanhoudende oorlog. Financiële hulp is cruciaal, en wij danken KKL-JNF voor hun steun in deze nationale missie."


President van Sapir Academic College, Nir Kedar, verwelkomde de samenwerking met KKL-JNF en verklaarde: "Het KKL-JNF noodbeurzenprogramma is van vitaal belang voor de Sapir-gemeenschap. Dit initiatief helpt onze studenten hun opleiding voort te zetten en hun potentieel te bereiken. We zijn dankbaar voor de inzet van KKL-JNF voor het welzijn en succes van onze studenten."


Dit noodbeurzenprogramma is een belangrijke stap in de voortdurende rehabilitatie- en ondersteuningsinspanningen voor studenten in de Negev-regio.

181 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page