top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"KFIR brigade" van de IDF hield grootschalige oefening gericht op oorlog met Hezbollah


Foto IDF woordvoerders eenheid


De Kfir-brigade van de IDF hield de afgelopen week een grootschalige oefening om haar troepen voor te bereiden op een oorlog aan het noordelijke front van Israël, de eerste sinds er vorig jaar veranderingen werden doorgevoerd om er een dodelijkere manoeuvreermacht van te maken.


Tijdens de oefening van een week werden nieuwe capaciteiten en wapens gezien, waaronder drones die door de troepen werden getest, zodat ze het hoofd konden bieden aan “wat de volgende oorlog ook zou brengen, vooral tegen Hezbollah maar ook in Gaza en de Westelijke Jordaanoever”, aldus het persbericht.


De grootste infanteriebrigade van de IDF, de Kfir-brigade, heeft vijf bataljons: Nachshon Battalion (90th), Shimshon Battalion (92th), Haruv Battalion (93th), Duchifat Battalion (94th) en Netzah Yehuda Battalion (97th).


Foto IDF woordvoerders eenheid


Opgericht in 2005 als reactie op de noodzaak om Palestijns terrorisme op de Westelijke Jordaanoever te bestrijden, is het gespecialiseerd in gevechten op zowel de Westelijke Jordaanoever als het Gaza-front. Met de nieuwe veranderingen zal de brigade in staat zijn het hoofd te bieden aan vijandelijke troepen aan zowel het zuidelijke als het noordelijke front.


Als onderdeel van het nieuwe plan zal de Kfir-brigade ingrijpende veranderingen in haar structuur ondergaan en zal ze opereren zoals de andere manoeuvreerbrigades van de IDF: de parachutisten, Givati, Golani en Nahal-brigades.


Foto IDF woordvoerders eenheid


In het kader van het veranderingsproces zal de brigade nieuwe wapens, personeel, gepantserde personeelsdragers op wielen en zonder rupsbanden krijgen en hun training uitbreiden met een focus op het bestrijden van de vijand in stedelijke gevechtsgebieden.


"De veranderingen zullen Kfir veranderen in een dodelijker manoeuvrerende infanteriemacht," zei hij, "en daar hebben we tijdens de oefening aan gewerkt," zei Majoor Guy Cohen, Operations Officer in het 92e Bataljon.


IDF Stafchef Lt.-Gen. Aviv Kohavi is van mening dat het van het grootste belang is om het leger op te bouwen voor de bedreigingen waarmee het in de toekomst zo'n 30 jaar zal worden geconfronteerd en heeft het nieuwe meerjarenplan dienovereenkomstig opgesteld, met nieuwe concepten en methoden van oorlogvoering die zijn aangepast aan de uitdagingen van het stedelijke slagveld vol met vijandelijk vuur.


Het Momentum-meerjarenplan, dat is gebaseerd op het nieuwe overwinningsconcept van de IDF, gebruikt het motto 'gereedheid en verandering' en richt zich op het verbeteren van de defensieve en offensieve capaciteiten van het leger. Het leidende principe is om elke toekomstige oorlog zo snel mogelijk en met een klein aantal slachtoffers te winnen.


87 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page