top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Kijk hier hoe IDF-drones met chirurgische precisie Islamic Jihad doelen trof


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Hoewel er tijdens de recente gevechten met de Palestijnse Islamic Jihad al beelden waren vrijgegeven, heeft de IDF woensdagavond nog meer unieke beelden vrijgegeven over de aanvallen met drones op doelen van de Palestijnse Islamic Jihad (PIJ) in Gaza.


Volgens de Israel Defense Forces voerden drones tijdens de gevechten tussen 5 en 8 augustus meer dan 2.000 vlieguren uit in ongeveer 100 vluchten tijdens de 66 uur durende strijd onder de naam Breaking Dawn.


De IDF benadrukte dat drones de afgelopen jaren een substantieel onderdeel van haar operaties zijn geworden, waarbij drones bijna constant verkenningsmissies uitvoeren. Ongeveer 80% van de totale vlieguren van de Israëlische luchtmacht zijn afkomstig van de drone-eskaders.


De belangrijkste operaties van de drone-array vinden plaats op de Palmahim Air Base, waar enkele van de drone-squadrons en de Zik Unit, de drone-eenheid van het Artillery Corps, zijn gevestigd. Een extra squadron dat de Eitan-drone bedient, bevindt zich op de Tel Nof-basis.Door de drones werden tientallen aanvallen uitgevoerd, voornamelijk door gebruik van de Elbit Hermes 450.


Brig. Gen. Omri Dor, de commandant van de Palmachim basis zei: “de hele Gazastrook is 'bedekt' met UAV's die 24 uur per dag inlichtingen verzamelen. Op basis van deze inlichtingen produceren het Zuidelijk Commando, de Gaza-divisie, de luchtmacht en andere afdelingen hoogwaardige inlichtingen die in doelen worden omgezetDe IDF zegt in totaal 170 doelen te hebben getroffen, waaronder twee hoge PIJ-commandanten, 17 observatieposten (waarvan zes werden bemand door PIJ-agenten), 45 raket- en mortierlanceerplaatsen, acht militaire kampen, acht wapenopslagplaatsen, zes wapenproductiefaciliteiten, drie doelen die verband houden met de zeemacht van de PIJ en een aanvalstunnel.


Brig. Gen. Neri Horowitz, de commandant van het Artillery Corps, zei dat de drones de Gazastrook hadden gescand in de dagen voorafgaand aan de strijd, waardoor ze de intelligentie hadden om hoge leiders, mortier- en raketwerpers nauwkeurig te marken, inclusief die voor lancering waren voorbereid of die al hadden geschoten.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Breaking Dawn was de eerste operatie die plaatsvond sinds de militaire censuur eind juli journalisten toestond te melden dat Israël gewapende drones gebruikt om doelen aan te vallen. De IDF wees erop dat drones de afgelopen jaren meerdere keren zijn gebruikt om leden van terroristische bewegingen in de Gazastrook aan te vallen.


De internationale pers heeft melding gemaakt van het gebruik van aanvalsdrones door de Israëlische luchtmacht gedurende ten minste 20 jaar, en het is uitgebreid gedocumenteerd in Amerikaanse diplomatieke kabels en op internationale vliegshows. De IDF heeft het gebruik van dergelijke platforms echter nooit openbaar gemaakt en Israëlische journalisten die probeerden iets te publiceren, werden door de censor geblokkeerd.


Tijdens de recente strijd tegen PIJ zei de IDF dat het verschillende aanvallen uitstelde die zouden zijn uitgevoerd, zo niet voor drones die onschuldige mensen in de buurt identificeren die mogelijk gewond zijn geraakt.


Horowitz zei dat de eenheid die de drones bedient in de loop der jaren een "belangrijke kracht is geweest in veel operaties en een uitgebreid gevechtserfgoed heeft, en bevestigde dat Unit 5252, de aanvalsdrone-eenheid, al meer dan twee decennia bestaat. "Sinds de oprichting is het een model geweest voor unieke samenwerking binnen de IDF"


Drones die door de Israëlische luchtmacht worden gebruikt, zijn de Hermes 900, ook ontwikkeld door Elbit, en de Eitan van de Israëlische Aerospace Industries, ook bekend als de Heron TP.

190 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page