top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Kinderen uit Jeruzalem, VAE bedenken samen wateroplossingen


Een diverse delegatie van tieners uit Jeruzalem met tegenhangers van de Taaleem School in Dubai, 5 december 2021. Foto met dank aan PICO Kids via ISRAEL21C


Zestien tieners van het PICO Kids Ambassadeurs-programma van Jeruzalem reisden op 5 december naar Dubai voor een baanbrekende vijfdaagse top met leeftijdsgenoten uit de Verenigde Arabische Emiraten.


De tieners uit Israël en de Emiraten werkten samen voor een makeathon bij de Dubai Future Foundation om werkbare oplossingen te creëren voor de waterschaarstecrisis. Ze ontwikkelden prototypes voor ideeën, waaronder ontziltingsinstallaties, verticale boerderijen en draagbare flessendoppen met geïntegreerde filters.PICO Kids Ambassadors en leeftijdsgenoten uit Dubai op een makeathon voor oplossingen voor waterschaarste. Foto door Barak Alkobi via ISRAEL21C


De bezoekers vertegenwoordigden de multiculturele diversiteit van Jeruzalem en bezochten ook culturele locaties en innovatiecentra en ontmoetten Emirati ondernemers, investeerders en bedrijfsleiders.


"We zijn allemaal hetzelfde, we zijn gewoon op verschillende plaatsen in de wereld geboren", zei een student van de Taaleem School in Dubai.


Een andere student voegde toe: “Het was een absoluut geweldige ervaring en een kans die je nergens anders kunt krijgen. Ik heb in mijn hele leven nog nooit een Israëliër ontmoet. Het is tijd voor vrede en als we met elkaar praten, vooral met de jeugd, zullen de dingen veranderen."


PICO Kids Ambassadeurs in het Mohammad bin Rashid Al Maktoum Solar Park Innovation Center. Foto met dank aan PICO Kids via ISRAEL21C


In de komende drie jaar wil PICO Kids tientallen delegatie-uitwisselingen creëren en honderden kinderen bereiken, zei Elie Wurtman , medeoprichter en managing partner van PICO Venture Partners en oprichter van PICO Kids.


"Kinderen hebben een bijzonder uniek gezichtspunt om als innovators te fungeren en nieuwe ideeën te bedenken op manieren die volwassenen misschien niet kunnen", zei Wurtman.


"De Abraham-akkoorden hebben een historische visie op samenwerking tussen Israël en de Golfstaten gepresenteerd, en het is niet meer dan normaal dat de samenwerkingen die we al zien op commerciële en investeringsfronten nu ook onder onze jeugd gerealiseerd moeten worden."


PICO Kids, nu in zijn achtste jaar, is een naschools programma voor wetenschap, technologie en sociaal ondernemerschap voor 4.000 eerste- tot en met 12-klassers van 60 scholen. Ze doen praktijkervaring op met geavanceerde technologieën zoals 3D-printen, coderen, fotografie en grafisch ontwerp.


PICO Kids Ambassadors, vier jaar geleden opgericht, heeft delegaties gestuurd naar wereldwijde partnergemeenschappen in Hong Kong en Shanghai.


Ter voorbereiding op de missie van PICO Kids Ambassadeurs naar Dubai hebben de 16 studentafgevaardigden trainingen en workshops gevolgd met experts op het gebied van diplomatie, design thinking, spreken in het openbaar, Engelse en Arabische lessen, storytelling, branding, groepsdynamiek en ondernemerschap.


De partners van de missie waren de Taaleem-scholen, Target Global, Concert Together for Israel en het in de VS gevestigde Abraham Accords Peace Institute.45 weergaven0 opmerkingen
bottom of page