top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

KKL-JNF-archieven onthullen exclusief de viering van Tu Bishvat door voormalige IDF-stafchefs


Benny Gantz (M) en Moshe Ya'alon (R). Foto KKL-JNF


Ter ere van Rosh Rosh HaShanah La'Ilanot ("Nieuwjaar van de bomen") onthult het archief van Keren Kayemeth LeIsrael - Joods Nationaal Fonds (KKL-JNF) iconische foto's van voormalige stafchefs van de Israëlische strijdkrachten die bomen planten in de bossen van Israël.


Van de foto van Haim Laskov in het Asaf Simhoni-bos uit 1960 tot de gezamenlijke boom geplant door Benny Gantz Gantz en Moshe Ya'alon, dit zijn de stafchefs die deelnamen aan de Israëlische traditie.

Haim Laskov. Foto KKL-JNF


Efrat Sinai, directeur van de KKL-JNF-archieven: "De verschillende stafchefs, zoals veel Israëlische burgers, namen deel aan de feesttraditie en plantten een boom in Israël. Het KKL-JNF-fotoarchief is vereerd om enkele iconische en zeldzame foto's van de voormalige stafchefs op deze feestelijke, historische momenten.


Rafael Eitan Foto KKL-JNF


Sinds de oprichting meer dan 120 jaar geleden hebben KKL-JNF fotografen de Joodse gemeenschappen in Israël en in het buitenland begeleid. De documentaire schatten worden bewaard in het fotoarchief van de KKL-JNF, en belangrijke momenten en gebeurtenissen in de geschiedenis van ons land vastleggen."


Yitzhak Rabin. Foto KKL-JNF


49 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page