top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

KKL-JNF-delegatie bezocht de Republiek Tsjaad om landbouw en waterbeheer in het land te versterken


Foto via KKL-JNF


De professionele delegatie van het Joods Nationaal Fonds keerde deze week terug naar Israël vanuit de Republiek Tsjaad. De delegatie werd gestuurd met als doel de regionale situatie in Tsjaad te bestuderen om samen te werken bij het versterken van de landbouw en de vruchtbaarheid van het land, het beheer van water en oppervlakte-afvoer, en om woestijnvorming te blijven bestrijden in een tijd van klimaatveranderingen.


De delegatie stond onder leiding van KKL-JNF's Chief Forester, Gilad Ostrovsky, en omvatte KKL-JNF-experts op milieugebied, in overeenstemming met het Memorandum of Understanding (MOU) dat enkele maanden geleden tussen de relevante entiteiten werd ondertekend met als doel het delen van relevante KKL-JNF-expertise met de Republiek Tsjaad. De professionals brachten 10 dagen door in de republiek, sommigen in de open velden van Tsjaad terwijl ze de fysieke kenmerken van de regio leerden kennen, en anderen hadden betrekking op ontmoetingen met senior politici en lokale professionals. De delegatie is een essentieel onderdeel van het versterken van de betrekkingen van Israël met de Republiek Tsjaad, een moslimland dat optreedt als een centrale speler in de Afrikaanse Unie.


De afgevaardigden ontmoetten de secretaris-generaal van de Republiek en bespraken de gezamenlijke wens om samen te werken en toepasselijke projecten te promoten. Bovendien werden KKL-JNF-professionals tijdens een bijeenkomst met de adviseur van de president voor landbouw en water geïnformeerd over de vele uitdagingen op het gebied van regionale landbouwontwikkeling en de watereconomie. Later sloten zij zich aan bij de minister van Communicatie die Israël eerder had bezocht, en ook hij sprak zijn waardering uit voor de vruchtbare samenwerking met Israël en KKL-JNF. De delegatie werd trouw vergezeld door Nassour Delio, die het Nationaal Agentschap voor Export en Investeringen leidt.


KKL-JNF is een niet-gouvernementele organisatie (NGO) die volgens een speciale wet van het Israëlische parlement (de Knesset) opereert als de National Forest Service en de Land Development Authority in Israël. KKL-JNF, meer dan 120 jaar geleden opgericht, wordt beschouwd als een van 's werelds oudste organisaties die actief zijn op het gebied van milieuoplossingen. KKL-JNF is actief in meer dan 55 landen over de hele wereld en werkt samen met verschillende gouvernementele en niet-gouvernementele instanties om gemeenschappelijke milieubelangen te behartigen. KKL-JNF gebruikt haar expertise van wereldklasse in het bestrijden van woestijnvorming, waterbeheer en het behoud van land door middel van duurzame landbouw en onderzoek, om landen in nood te helpen en haar doelen te bereiken om klimaatverandering tegen te gaan.


Foto via KKL-JNF


In de Turkana regio van Kenia, een gebied waar eerdere pogingen tot landbouw waren mislukt vanwege ongeschikt water en grond, hoge temperaturen, droogte en ongedierte, werd een innovatief programma van KKL-JNF opgezet: "Furrows in the Desert" - een training boerderij waar lokale mensen werken met Israëlische experts en vrijwilligers. Er werden gewassen geselecteerd die geschikt waren voor de lokale omstandigheden, meststoffen en ongediertebestrijdingsmaterialen werden aangevoerd en waterbesparende "limans" werden gegraven, net als op locaties in de Negev. Sinds de start van het project in 2012 zijn er meer dan 130 boerderijen gevestigd in Turkana, en vandaag de dag zijn er lokale gewassen zoals kikkererwten, bonen en meloenen. KKL-JNF streeft ernaar een soortgelijk proefproject te starten in de Republiek Tsjaad, in overeenstemming met haar individuele behoeften, met als doel een betere toekomst voor haar burgers te verzekeren.


Bij de terugkeer van de delegatie naar Israël begonnen de afgevaardigden een praktisch werkplan te ontwikkelen, samen met het definiëren van korte- en langetermijn doelen voor de samenwerking met de Republiek Tsjaad. Het zich ontwikkelende werkplan zal een combinatie zijn van de conclusies en bevindingen die door de afgevaardigden zijn geïdentificeerd, de regionale behoeften zoals verwoord door vooraanstaande politici en de stemmen die in het veld werden gehoord onder de bevolking van Tsjaad. Zoals eerder vermeld, is de delegatie een resultaat van het Memorandum of Understanding dat onlangs is ondertekend tussen KKL-JNF en de Republiek Tsjaad, en het streeft ernaar te leiden tot een significante, echte verandering die de betrokken partijen ten goede zal komen, terwijl de effecten worden aangepakt van klimaatveranderingen.


Avraham Duvdevani, voorzitter van KKL-JNF verklaarde: "Een van de belangrijkste doelen van KKL-JNF is om deel te nemen aan de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering te bestrijden, om een ​​betere toekomst te garanderen. Daarom delen we graag onze kennis en technologieën terwijl ik samenwerk met landen over de hele wereld op of gebied van activiteit. Ik feliciteer de delegatie die de Republiek Tsjaad heeft bezocht en zal samenwerken met Tsjaad om opties te vinden voor lokale oplossingen voor waterbeheer en bebossingsmethoden. Het is belangrijk voor ons om bijdragen aan de nationale inspanningen om de betrekkingen tussen Israël en Tsjaad, evenals de landen van de Afrikaanse Unie, te versterken."


Gilad Ostrovsky, Chief Forester van KKL-JNF merkte op: "In navolging van het MoU dat was ondertekend door KKL-JNF en de Republiek Tsjaad, reisde een delegatie die gespecialiseerd is in waterbeheer, landbouw en bebossing naar de republiek. We bezochten het land en toerden door het veld om meer te weten te komen over de realiteit van het land nauwgezet, met als doel een werkplan te consolideren in overeenstemming met onze bevindingen.”

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page