top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

KKL-JNF en Republiek Tsjaad ondertekenen MOU om de vele uitdagingen van het land aan te pakken


Foto Rafi Ben Hakoon via KKL


Keren Kayemeth Le Israël – Joods Nationaal Fonds (KKL-JNF) en de Republiek Tsjaad zijn hebben woensdag een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend om de samenwerking tussen beide partijen te bevorderen.


Een delegatie uit Tsjaad, onder leiding van de heer Idriss Salah Bachar, minister van ICT en digitale economie, zal later in Jeruzalem een ​​ontmoeting hebben met de heer Avrham Duvdevani, KKL-JNF Wereldvoorzitter om de overeenkomst te ondertekenen.


Door woestijnvorming en de uitdagingen van klimaatverandering, wordt de Republiek Tsjaad geconfronteerd met vele landbouw- en ecologische uitdagingen die zich binnen haar grenzen voordoen. Deze samenwerking bevordert en implementeert technische samenwerking, kennisuitwisseling en capaciteitsopbouw tussen KKL-JNF en de Republiek Tsjaad.


Het MOU wil specifieke samenwerkingsgebieden belichten op het gebied van watervoorraden, bosbouw (inclusief boomkwekerijen en zaadbanken) en het tegengaan van woestijnvorming. Als onderdeel van het leiderschap van KKL-JNF in de strijd tegen klimaatverandering, is KKL-JNF van plan om met de Republiek Tsjaad natuur gebaseerde oplossingen (NBT) te delen voor het beheer van stroomgebieden, duurzame landbouwtechnieken, aride en semi-aride landbebossingsmethoden, professionele training en de kennis om lokale zaadsoorten te ontwikkelen.

KKL-JNF, opgericht in 1901, wordt beschouwd als een van 's werelds oudste organisaties die actief zijn op het gebied van ecologie en duurzame ontwikkeling. KKL-JNF is actief in meer dan 55 landen over de hele wereld en werkt samen met vele gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties om gemeenschappelijke milieubelangen te bevorderen. KKL-JNF zet zich in voor het creëren van een betere toekomst door middel van verreikende programma's, waaronder ecologisch herstel van aangetaste landschappen, duurzaam bosbeheer (SFM), landbouwonderzoek en -ontwikkeling, waterbeheer, ontwikkeling van ecotoerisme en educatieve programma's.


Avraham Duvdevani, voorzitter van KKL-JNF: "Een van de doelen van KKL-JNF is om te helpen en bij te dragen aan de wereld voor een betere toekomst. Daarom zullen we, wie ons ook om hulp vraagt, altijd de hand reiken om alle landen van de Afrikaanse Unie te helpen met alle enorme kennis en ervaring die voor ons beschikbaar is.״

87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page