top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

KKL – JNF heeft Nahal Hashofet opengesteld voor het publiek na een restauratie- en toegankelijkheidsproject van in totaal 25 miljoen Shekels

Foto KKL-JNF


Nahal HaShofet, in het Ramat Menashe-park, is een van de meest gewilde en populaire plekken in het midden van het land. Na de overstroming in 2020 was het vanwege uitgebreide renovatiewerkzaamheden gesloten en deze week voor het publiek geopend.

Foto KKL-JNF


De nieuwe locatie is geüpgraded en heeft een facelift ondergaan voor een totaalbedrag van ongeveer 25 miljoen Shekel. Als onderdeel van de renovatie heeft KKL-JNF cirkelvormige toegangspaden aangelegd, bruggen over de beek gebouwd en het hele terrein toegankelijk gemaakt voor mensen met een handicap.

Foto KKL-JNF


KKL - JNF-voorzitter Yiftah Ovadia Luski zei: "Nahal HaShofet is een bijzonder juweeltje in het hart van het bos dat massa's wandelaars trekt."

Miljoenen bezoekers komen elk jaar naar Nahal HaShofet in Ramat Menashe Park van KKL - JNF. Het belangrijkste kenmerk van het gebied zijn door de mens aangeplante bossen en natuurlijke eikenbossen, open ruimtes, velden en boomgaarden, bronnen en stromende beken. In 2020 veroorzaakten hevige regenval en talrijke overstromingen in het gebied grote schade aan toegankelijke wegen en paden, evenals aan de tafels en houten uitrusting ter plaatse. Kort daarna begon KKL - JNF met uitgebreide werkzaamheden om het gebied te renoveren en te upgraden. De werkzaamheden omvatten herstel van de beek, verbeteringen van de toegankelijkheid en veilige toegankelijkheid van de natuur, ook voor mensen met een handicap. In feite werd het hele toegankelijke parcours herbouwd, inclusief bewegwijzering, toegankelijkheid voor mensen met een handicap, bankjes, uitkijkpunten met uitzicht op de beek, bruggen, verklarende bewegwijzering en begeleiding.

Nahal HaShofet Park dient als recreatiegebied voor talloze bezoekers en biedt een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder picknickplaatsen, wandelpaden, natuurlijke bloemengebieden, waterpartijen, archeologie en meer. Het dient als model voor samenwerking tussen KKL - JNF en de regionale raad van Megiddo. Met de heropening merkt KKL - JNF op dat het park in een nieuw formaat door de organisatie zal worden beheerd, met een managementteam dat toezicht houdt op het bezoekersbeheer en de publieksactiviteiten ter plaatse.

Foto KKL-JNF


Yiftah Ovadia Luski, voorzitter van KKL - JNF, zei : "Dit is een van de belangrijke projecten die de afgelopen jaren door KKL - JNF zijn uitgevoerd. Na de vernietiging was een uitgebreid herstel van de stroom nodig. Als onderdeel van de toegankelijkheidstrend van KKL - JNF-sites, de restauratiewerkzaamheden waren gericht op de toegankelijkheid van het terrein. Nahal HaShofet is een bijzonder juweeltje in het hart van het bos dat massa's wandelaars trekt. Door de restauratie kunnen alle Israëli's volop genieten en beleven aan de beek. Het is een prachtig groen uitzicht in de Menashe-gebied, en we zijn verheugd om op het moment van opening aan te komen, vooral nu de lente op zijn hoogtepunt is. We nodigen het publiek uit om te komen genieten en natuurlijk de natuur te behouden."

225 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page