top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

KKL-JNF lanceert Book of Honours Hall in Jeruzalem, deze keer digitaal


Foto KKL-JNF


Keren Kayemeth LeIsrael – Joods Nationaal Fonds (KKL-JNF) onthulde voor het eerst het prachtige Boek van Eer in 1902. Het boek bevat ongeveer 200 delen, waarin de grootste en meest invloedrijke leiders, donoren en belangrijke individuen van het land zijn opgenomen en herdacht tijdens de geschiedenis van het zionisme, die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de zionistische beweging en de oprichting van bosbouwprojecten in Israël.


De omslagen van de gigantische volumes zijn versierd met unieke tekeningen en traditionele kunst, die generaties donoren aan KKL-JNF documenteren, evenals mensen wiens familieleden en geliefden hebben gevraagd om in het boek op te nemen. Het Book of Honours is door de jaren heen uitgegroeid tot een unieke herdenkings- en herdenkingsonderneming in de wereld.


De in Jeruzalem ingehuldigde Book of Honours zaal benadrukt de traditie van KKL-JNF die begon met de publicatie van het eerste deel in 1902, waarin een van de eerste medewerkers, de leider van de zionistische beweging - Binyamin Ze'ev Herzl. Herzl was eigenlijk uitgenodigd om vereerd te worden met de eerste en prestigieuze registratie, maar wilde deze aan Zvi Hermann Schapira verlenen, de eerste die voorstelde om een ​​Joods Nationaal Fonds op te richten, daarom nam Herzl genoegen met de tweede opmerking.

Door de pagina's van het Book of Honours bladeren is een fascinerende reis door de geschiedenis van het Joodse volk, waar je verschillende Joodse gemeenschappen van over de hele wereld kunt vinden, waarvan sommige niet meer bestaan, en de namen van de meest invloedrijke leiders door de geschiedenis heen, uit Israël en wereldwijd.


Verschillende delen van het Book of Honours bevatten de namen en foto's van meer dan 100.000 kinderen, tieners en jonge volwassenen die erin vereeuwigd werden, en later de enige herinnering werden aan de kinderen die omkwamen in de Holocaust. Volgens schattingen is dit ongeveer een vijfde van de kinderen die in de boeken worden vereeuwigd.


Momenteel wordt het grote publiek uitgenodigd om te doneren aan KKL-JNF en deel te nemen aan een van de speciale volumes van het Book of Honours, waaronder het Gouden Boek, het Kinderboek, het Donatieboek, het Bar Mitswa- en Bat Mitzvah-boek, het Bosboek en het Trouwboek.


De boeken zijn niet bedoeld om handmatig door te bladeren en bleven daarom al die jaren buiten het bereik en de ogen van het grote publiek. De digitale technologie van de 21e eeuw verandert deze situatie, wanneer de boeken zelf in een beschermd glazen scherm worden geplaatst dat hun prachtige omslagen onthult, en elk scherm is bevestigd aan een digitaal scherm dat al hun inhoud weergeeft die in computerbestanden is gescand. Zo kan de kijker virtueel door de inhoud bladeren, van de eerste tot de laatste pagina, zonder de boeken als archiefstukken in gevaar te brengen.

Het publiek wordt uitgenodigd in de nieuwe zaal in Jeruzalem, om het bijzondere Book of Honours te zien en virtueel door de volumes te bladeren, met de mogelijkheid om familieleden en oude bekenden in het boek te zoeken. Het publiek zal genieten van een boeiende film over de geschiedenis en zal ook kunnen doneren en zich inschrijven in een van de toekomstige Ereboeken die het Joods Nationaal Fonds zal lanceren. Na het doneren zal de donor getuige zijn van de innovatie van een robothand die een pen vasthoudt, die de door de donor gekozen tekst op een certificaat schrijft, dat later een souvenir zal worden dat aan het onderwerp van de inwijding zal worden gegeven, samen met een video die het speciaal evenement.


Foto KKL-JNF


Avraham Duvdevani, voorzitter van KKL-JNF: "De Gouden Boeken van het Joods Nationaal Fonds, later het Ereboek genoemd, werden ongeveer 120 jaar geleden geïnitieerd door Yona Kremantzky, de eerste voorzitter van KKL-JNF. Een van de eerste bijdragen tot het eerste Gouden Boek destijds, was van Binyamin Ze'ev Herzl. Het wordt zelfs vandaag de dag nog gebruikt om publieke figuren te eren of voor speciale gelegenheden. De boekomslagen zijn ontworpen door professionele kunstenaars en het schrijven in het lichaam van het boek wordt gedaan door een kalligraaf. We zijn verheugd om binnenkort de Erezaal te openen voor het grote publiek, waar deze speciale volumes en alle geschiedenis die ze met zich meedragen zullen worden gehost."


Ronnie Vinnikov, Head of Resource Development and External Affairs Division bij KKL-JNF: "Het doornemen van KKL-JNF's Book of Honours is een fascinerende reis door de geschiedenis van het Joodse volk. Het is een belangrijke database met de grote donateurs van de Joodse mensen. In de ogen van KKL-JNF wordt alles wat met het land Israël te maken heeft met heiligheid waargenomen. Elke donatie voor de staat Israël die werd gedocumenteerd in het Book of Honours, werd gedaan door een deskundige kalligraaf. Deze traditie schenkt de Ereboek het respect

het verdient en eert de donoren aan de staat Israël."


Elazar Hershkowitz, directeur van Honorable Projects and the Book of Honor bij KKL-JNF: "In het National Institutions House in Jeruzalem werd een uniek KKL-JNF-project opgezet, de 'Book of Honours Hall', een van de belangrijkste projecten die ik geleid als onderdeel van mijn werk bij Het Joods Nationaal Fonds, en zonder twijfel een van de meest ontroerende ondernemingen.


Book of Honours worden op een adembenemende manier gepresenteerd, boekdelen die een kostbare schat zijn met de nationale inspanning erin, bijna 120 jaar lang, voor de vervulling van de zionistische visie."

51 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page