top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

KKL-JNF onthulde een lange termijnplan voor het Yatir-bos


Foto KKL-JNF


Deze week vond in Sde Boker de 8e Internationale Woestijnconferentie, de Drylands, Deserts and Desertification Conference (DDD) plaats. Als onderdeel van de conferentie onthulde KKL-JNF een lange termijnplan voor het Yatir bos, dat zijn zestigste verjaardag nadert.


Gedurende de komende jaren zullen verschillende methoden voor het vernieuwen van het bos op geselecteerde locaties geleidelijk worden getest, wat zal helpen bij de geleidelijke vernieuwing van het oude bos, dat een belangrijke erfgoedwaarde is in de Israëlische bosbouw en dient als onderzoekslocatie voor bebossing in droge gebieden en klimaatverandering.


Het Yatir bos, gelegen in de semi-aride overgangszone, is het grootste aangeplante bos in Israël en een belangrijk onderdeel van het Israëlische bosbouwerfgoed, naast het belang en de grote bijdrage ervan aan wereldwijd en lokaal onderzoek naar droge bebossing, woestijnvorming en klimaatverandering.


Op de conferentie die deze week in de Negev werd gehouden, onthulde KKL - JNF een uniek langetermijnplan voor bosbeheer, dat een evenwicht biedt tussen de behoefte aan geleidelijke vernieuwing van het oude naaldbos, samen met het behoud en de versterking van de verscheidenheid aan natuurlijke waarden gevonden in het bos zoals berggazellen, roofvogels die in het bos nestelen, bloeiende tapijten van wilde bloemen en zeldzame plantensoorten.


In tegenstelling tot de naaldbossen in de mediterrane regio's van Israël, is er in het Yatir bos geen proces van natuurlijke regeneratie van pijnbomen, waarop het voortbestaan ​​van het bosareaal kan worden gebaseerd. Daarom, als onderdeel van een grootschalige actie om bosbeheer en masterplannen op te stellen voor alle bossen beheerd door KKL-JNF, en in het licht van de bosbeheeruitdagingen die klimaatverandering voor ons stelt, een langetermijnplan voor bosbeheer en ecologisch beheer voor het Yatir bos is in de afgelopen twee jaar geschreven, in het licht van de principes van het bosbeheerbeleid en vanuit een holistisch standpunt dat de vele waarden en diensten in evenwicht houdt.


Het programma, professioneel geleid door de ecologieafdeling van de bosbouwdivisie en de bosafdeling in de zuidelijke regio, maakt deel uit van een breed proces van het opstellen van bosbeheer- en masterplannen voor alle KKL-JNF-bossen in het afgelopen decennium.


Bovendien opereert KKL-JNF, als onderdeel van de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering en woestijnvormingsprocessen, in de internationale arena en draagt ​​de kennis en expertise die de organisatie de afgelopen decennia heeft ontwikkeld over aan landen en gemeenschappen over de hele wereld. Als voortzetting van het "Tlamim Bamidbar" project in de woestijn, begeleiden en begeleiden experts van de organisatie de planning en constructie van systemen voor het oogsten van regenwater en bebossing in droge gebieden in Kenia, toen de uitdagingen en voortgang van het werk op de conferentie werden gepresenteerd.


Gilad Ostrovsky, hoofdboswachter van KKL-JNF : "Een sleutelelement bij het voorbereiden van bosbeheer op klimaatverandering is de voorbereiding van bosplannen en een langetermijn interface voor bossen. Op de conferentie zal een nieuw bos- en interfaceplan worden gepresenteerd voor de eerste keer voor het Yatir bos, het grootste van de aangeplante bossen in Israël en met een unieke landschapsecologie op lokaal en internationaal niveau. Dit is een belangrijke conferentie van professionele ontmoetingen met wetenschappers van over de hele wereld die zich zullen bezighouden met de opwarming van de aarde en klimaatverandering."


De 8e Internationale Woestijnconferentie, de Drylands, Deserts and Desertification Conference (DDD) werd deze week gehouden in Sde Boker en werd geleid door de woestijnonderzoeksinstituten van de Ben-Gurion Universiteit van de Negev. Meer dan 1.000 deelnemers van over de hele wereld, 250 sprekers uit meer dan 50 landen leiden 50 panels in de vijfdaagse conferentie van wetenschappelijke en beleidsbijeenkomsten, workshops en rondleidingen gericht op: aardobservatie, ecologie, economie, ecosysteemdiensten, onderwijs, energie, voeding, gezondheid, gezelschap en water.

44 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page