top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

KKL-JNF onthult historische foto's uit de eerste jaren van de Joodse Olympische toernooien


Foto via KKL-JNF


Als onderdeel van de Maccabiah evenementen komen joodse atleten van over de hele wereld samen in de staat Israël, voor een unieke ervaring die de joodse zionistische identiteit en de band met de staat Israël versterkt. Ter ere van het evenement onthult KKL - JNF historische foto's, waaronder een unieke foto van de eerste Maccabiah in 1932. (zie boven)


Keren Kayemeth LeIsrael – Joods Nationaal Fonds, dat 120 jaar bestaat sinds zijn oprichting, is een natuurlijke partner van de grote zionistische sportonderneming van de Maccabiah evenementen, die eens in de vier jaar plaatsvinden. Versterking van de band tussen Joden uit de diaspora met de staat Israël, waarden van het zionisme, volharding, streven naar uitmuntendheid en wederzijdse garantie zijn gemeenschappelijke waarden voor KKL - JNF en de Maccabiah evenementen, wat leidt tot een natuurlijke samenwerking.


Bij deze gelegenheid onthult het fotoarchief KKL - JNF buitengewone frames, gemaakt tijdens de eerste jaren van games. Een foto toont de openingsceremonie van de eerste Maccabiah spelen in 1932, waarop het einde van de openingsstoet te zien is terwijl delegaties zich verzamelen in het stadion. Een volgende foto toont het openingsevenement van de derde spelen in 1950 in Ramat Gan.


Foto via KKL-JNF


Een andere iconische foto die werd gemaakt op de derde Maccabiah in 1950, het jaar waarin KKL – JNF 50 jaar bestond, toont een atleet die de fakkel aansteekt, wat symbool staat voor de opening van toernooien. Een andere foto uit 1934 toont drie atleten die zich voorbereiden op de spelen.


Foto via KKL-JNF


Zoals gezegd, als onderdeel van de Maccabiah evenementen, komen Joodse atleten van over de hele wereld samen in Israël, voor een unieke ervaring die de Joodse Zionistische identiteit en de verbinding met Israël versterkt. Tijdens hun bezoek aan Israël en hun deelname aan wedstrijden, zullen de atleten en leden van de delegaties kennis maken met KKL - JNF's uitgebreide activiteit in de ontwikkeling van het land, en haar werk als een van de leidende organisaties die Joden in Israël en rond de wereld.


Foto via KKL-JNF


De samenwerking zal zich bezighouden met educatieve activiteiten op het gebied van zionisme, liefde voor het land, erfgoed en milieu. Educatieve inhoud op de Maccabiah-website en App., uitdrukking van KKL-JNF in de openingsceremonie, integratie van KKL-JNF-inhoud in verschillende Maccabiah publicaties, integratie van KKL-JNF-inhoud en waarden in het reisprogramma van Maccabiah deelnemers, training van Maccabiah instructeurs door de pedagogische afdeling van de afdeling Onderwijs en gemeenschap van het JNF, de oprichting van een educatief complex van het JNF in het Maccabiah Youth-complex in Haifa waar educatieve activiteiten zullen worden gehouden over de genoemde onderwerpen, integratie van het JNF in het receptie-evenement voor delegatiehoofden tijdens de slotceremonie.


Lea Fadida, KKL – JNF Directeur van de afdeling Public Relations: " KKL – JNF is er trots op deel uit te maken van de Maccabiah. Het belang van de Maccabiah ligt niet alleen op het gebied van wedstrijden en sport, maar ook in de verbinding van het Joodse volk met de staat Israël We nodigen het publiek uit om te genieten van sportspellen, activiteiten en wedstrijden in het hele land.


62 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page