israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

KKL-JNF ontvangt 4 gloednieuwe, ultramoderne brandweerauto's


Foto via KKL-JNF


Tijdens een ceremonie die maandag werd gehouden in Kibbutz "Nir Am", in de regionale raad van Sha'ar HaNegev, gelegen naast de Gazastrook, heeft KKL-JNF 4 gloednieuwe en zeer geavanceerde brandweerauto's ingehuldigd om voorbereid te zijn om elke bedreiging voor de natuur van Israël het hoofd te bieden, zowel in de bossen alsook onder de burgerbevolking.

De nieuwe trucks zijn uitgerust met innovatieve offroad-capaciteiten en zijn speciaal uitgerust voor bosachtig terrein. Opvallende kenmerken zijn: een reeks automatische rij-modi, grotere watertanks, sterkere waterpompen en geavanceerde motoren die minder vervuiling uitstoten en hogere snelheden kunnen bereiken. Ze zullen zich voegen bij de 25 KKL-JNF-brandweerwagens die al operationeel zijn in heel Israël.

Bij de ingebruikname waren aanwezig KKL-JNF Wereldvoorzitter, Avraham Duvdevani, de hoofden van verschillende regionale gemeenteraden, leden van Kibbutz Nir Am, vertegenwoordigers van de Israëlische brandweer en reddingsdiensten, vertegenwoordigers van de Israëlische politie, IDF-vertegenwoordigers en diverse KKL-JNF-vertegenwoordigers.


De 4 nieuwe brandweerwagens werden gesponsord door vrienden van KKL-JNF, JNF-USA en KKL-JNF afdelingen in Nederland, Duitsland, Italië, Zwitserland en Oostenrijk.

Foto KKL - JNF


KKL-JNF Global voorzitter, Avraham Duvdevani zei in een verklaring dat: het opwindend is om nieuwe brandweerauto's te zien, vooral in een gebied zo dicht bij Gaza, waar afgelopen zomer zoveel bosbranden hebben plaatsgevonden als gevolg van de aanvallen van onze vijand. Onlangs, niet ver van deze zelfde heuvel, werd een Nahal-soldaat getroffen en gedood door een raket.


KKL-JNF heeft de afgelopen jaren te maken gehad met immense branden - en we bereiden ons voor op het komende jaar met een gedegen en uitgebreid plan, samen met het ministerie van Binnenlandse Veiligheid om de schade veroorzaakt door deze bosbranden tot een minimum te beperken.


Deze magnifieke brandweerwagens zullen zich voegen bij de brandweerkorpsen van KKL-JNF, wiens vaardigheden we onlangs hebben gezien tijdens de laatste golf van bosbranden. Ik ben trots op al onze dappere brandweerlieden die hun leven riskeren tijdens deze chaotische bosbranden en ik dank de mensen die hebben bijgedragen en de aankoop van deze moderne brandweerauto's mogelijk hebben gemaakt".


Ofir Libstein, hoofd van de regionale raad van Sha'ar Hanegev: "Ik dank KKL-JNF voor de belangrijke samenwerking in verschillende gezamenlijke projecten. Ongelofelijk werk van mannen en vrouwen van KKL-JNF - en daar zijn we allemaal heel dankbaar voor".

147 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws