top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

KKL-JNF organiseert virtueel Shabbat evenement voor 1.500 steden en 100 landen.Op vrijdag 12 Cheshvan (3 november 2023), om 13.00 uur Israëlische tijd, zal KKL - JNF een “live” virtuele trivia-quiz organiseren, waarbij prijzen en liedjes worden aangeboden om de Shabbat te verwelkomen bij de Joodse gemeenschap wereldwijd. Het Shabbat Project, dat voor het eerst werd gelanceerd in 2013, heeft zich verspreid naar meer dan 1.500 steden en 100 landen.

Een gezamenlijk initiatief van KKL – JNF en het Shabbat Project roept gemeenschappen en het bredere publiek op om deel te nemen aan de komende sabbat als een manier om de speciale band van het Joodse volk met hun erfgoed en het land Israël te versterken.

Gedurende de week bezochten KKL – JNF-gidsen verschillende plaatsen in het land waar vluchtelingen uit het noorden en zuiden van Israël momenteel verblijven en organiseerden activiteiten ter voorbereiding op de 'Worldwide Sabbath', samen met muziekartiesten, happenings en kunst- en ambachtsactiviteiten.

Op vrijdag 12 Cheshvan (3 november 2023), om 13.00 uur Israëlische tijd, zal KKL - JNF een “live” virtuele trivia-quiz organiseren, waarbij prijzen en liedjes worden aangeboden om de sabbat te verwelkomen bij de Joodse gemeenschap wereldwijd. https://katzr.net/c1b16c ]

KKL-JNF-voorzitter Ifat Ovadia-Luski zegt : 'In deze uitdagende tijden voor het Joodse volk zien we het grote belang van het behoud van traditie en liefde voor het land. Terwijl we allemaal samenwerken in een gezamenlijke inspanning om onze manier van leven te ondersteunen en hoog te houden, is KKL - JNF verheugd om deel te nemen aan deze opwindende sabbat.'"

Het Shabbat Project is een internationale grassrootsbeweging die Joden uit alle lagen van de bevolking en op alle niveaus van viering samenbrengt om één Shabbat te vieren, doordrenkt met een geest van mondiale Joodse eenheid. Het Shabbat-project, dat in 2013 voor het eerst in Zuid-Afrika werd gelanceerd, heeft zich verspreid naar meer dan 1.500 steden en 100 landen.


Het concept is simpel: Joden uit het hele spectrum – religieus, seculier en traditioneel, jong en oud, uit alle hoeken van de wereld – komen samen om één complete Shabbat te beleven. Het Shabbat Project kan een challah-bakevenement zijn of een Havdalah-concert in het hart van de stad, een vrijdagavonddiner of een Shabbat-lunch op straat. Het is een tijd om je buren, vrienden en familie uit te nodigen.

Het Shabbat Project richt zich op Joodse eenheid, trots en waarden. Het doorbreekt de barrières die ons lijken te scheiden. Het is onze kans om het gezins- en gemeenschapsleven te verrijken, de Joodse identiteit en trots terug te winnen en de Joodse eenheid wereldwijd te versterken.

Rabbi Gideon Shloush, directeur van de afdeling Joods Erfgoed bij KKL-JNF : Shabbat is het goddelijke geschenk dat we nodig hebben om te bloeien in de hectische wereld van vandaag. Het biedt ons de mogelijkheid om onze levenskwaliteit te verbeteren, om als individu gelukkiger en tevredener te zijn, en om onze dierbare relaties te koesteren. Het geeft ons de tijd en ruimte die we nodig hebben om te ademen, ons geloof en ons gezin te versterken, en betekenis en doel te vinden. Het is een kans om onze kinderen te inspireren voor een Joodse toekomst.


257 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page