top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

KKL-JNF vernieuwen tientallen oorlogsmonumenten op de Golanhoogten tgv 50 jaar Jom Kippour oorlog


Foto Bureau van de woordvoerder en Public Relations, Ministerie van Defensie


Families, Herdenking en Erfgoed divisie bij het Ministerie van Defensie, in samenwerking met Keren Kayemeth LeIsrael - Joods Nationaal Fonds (KKL-JNF) en in samenwerking met de Golan Regionale Raad, lanceert een grootschalig project om te renoveren en vernieuw tientallen monumenten ter nagedachtenis aan de gesneuvelde soldaten van de Jom Kipoeroorlog over de Golanhoogten.


Deze gedenkplaatsen, die na de oorlog zijn opgericht om het verhaal van de veldslagen en de gesneuvelde soldaten te vertellen, zullen aanzienlijk worden verbeterd; het project streeft ernaar de werken in oktober af te ronden, wanneer Israël de 50e verjaardag van een oorlog markeert die het leven kostte aan 2.689 gesneuvelde soldaten.


Tientallen erfgoedsites, verspreid over de Golanhoogten, zijn brandpunten geworden voor Israëli's die het gebied bezoeken en deelnemen aan erfgoedtours op het slagveld. Dit unieke project, geïnitieerd door het Ministerie van Defensie in samenwerking met KKL-JNF en de Golan Regional Council, is bedoeld om deze sites te behouden voor de komende decennia. Enkele van de sites die aanzienlijke verbeteringen ondergaan: Tel Saki, Emeke HaBacha, Nati Force, 7th Division (Khativa 7) Memorial, 188-Barak, The Nagmash (gepantserde personeelsdrager), Tel Fakher, en anderen.


Foto Bureau van de woordvoerder en Public Relations, Ministerie van Defensie


Arye Mualem, adjunct-directeur van het ministerie van Defensie en hoofd van de afdeling Families, Herdenking en Erfgoed: "De Jom Kipoeroorlog eiste een hoge prijs voor het volk van Israël. De erfgoedsites op de Golanhoogten die die gruwelijke oorlog herdenken, zijn geworden Belangrijke aandachtspunten voor nabestaanden, voor het grote publiek en voor toeristen die van over de hele wereld komen. Terwijl het ministerie van Defensie zich voorbereidt op de 50everjaardag van de Jom Kipoeroorlog, lanceren we een grootschalig project in samenwerking met KKL-JNF en met de Golan Regional Council die tot doel heeft de nagedachtenis van de gesneuvelden tijdens de Jom Kipoeroorlog te eren.


KKL-JNF-voorzitster Ifat Ovadia-Luski: "De gesneuvelde soldaten van de IDF hebben het ultieme offer gebracht - hun leven - voor de staat Israël en zijn volk. Als samenleving moeten we hen en hun families terugbetalen voor dit offer. Het JNF werkt onvermoeibaar om de gesneuvelde IDF-soldaten te eren en te herdenken. We zijn trots om samen met het ministerie van Defensie deel te nemen aan dit belangrijke initiatief om de gesneuvelde soldaten van de Jom Kipoeroorlog te herdenken. Dit is een van onze topmissies als natie, om te weten en koester ons erfgoed, onze oorlogen en vooral het verhaal van de mensen die ons leven hier mogelijk hebben gemaakt."63 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page