top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Klopjacht op 2 terroristen die bewaker doodschoten die andere bewaker met lichaam beschermde


De auto van de terroristen zoals vastgelegd door beveiligingscamera's. Foto via Twitter


IDF en veiligheidstroepen zijn een klopjacht begonnen op de twee gewapende Palestijnse terroristen die een Israëlische bewaker doodschoten in een nederzetting op de Westelijke Jordaanoever.


Het leger zei dat de aanvallers bij de ingang van de stad op de Westelijke Jordaanoever arriveerden en de 23-jarige bewaker van dichtbij in zijn post neerschoten voordat ze het toneel ontvluchtten. Het leger zette een achtervolging in op de Westelijke Jordaanoever om bij de verdachten te komen.


Op beelden van bewakingscamera's op de plaats van de aanslag, die op sociale media worden verspreid, is te zien hoe de twee terroristen uit een voertuig stappen, naar de wachtpost rennen en op de bewaker schieten met een geïmproviseerd machinepistool van Carl Gustav.

Een van de schutters keerde toen terug naar de auto, en maakte een U-bocht om de andere aanvaller oppakken, die aan de andere kant van de weg op hem wachtte. Volgens de beelden gingen de twee Ariel zelf niet binnen en vluchtten in de richting van een nabijgelegen dorp. De auto is later, volgens Palestijnse bronnen, teruggevonden in het Palestijnse dorp Bidya in Samaria.


De Israel Defense Forces zeiden zaterdagochtend dat de bewaker, wiens naam niet is vrijgegeven voor publicatie, werd gedood toen hij een andere bewaker bij de poort afschermde en de toegang tot de nederzetting blokkeerde.


Volgens Hebreeuwse media zouden de beide bewakers een relatie met elkaar hebben.


"Het was een zeer moeilijke aanval en er is een nacht van operationele activiteit geweest", zei Brig. Gen. Avi Blot. “We gaan naar de terroristen. Er worden veel operaties op de grond uitgevoerd.


De terreurgroep al-Aqsa Martelarenbrigades heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist, meldde Channel 12 news.


317 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page