israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Knesset organiseert Abraham Akkoorden jubileumevenement


Knesset voorzitter (3e van rechts) met naast hem Jared en Ivanka Kushner. Foto Knesset woordvoerster Noam Moskowitz


De Knesset organiseerde op maandag een speciaal evenement om de eerste verjaardag van de Abraham-akkoorden te vieren. Voorafgaand aan het speciale evenement, geïnitieerd door de Knesset leden Blue & White lid Ruth Wasserman-Lande en Likud lid Ofir Akunis, hield de voorzitter van de Knesset een privébijeenkomst met Jared Kushner en zijn vrouw Ivanka Trump, de Marokkaanse ambassadeur HE Abderrahim Beyyoudh en de Amerikaanse zaakgelastigde Amb. Michael Ratney.

Foto Knesset woordvoerster Noam Moskowitz

Voorzitter van de Knesset MK Mickey Levy: "Vanaf onze eerste dagen als onafhankelijke natie hebben oorlogen en sterfgevallen ons achtervolgd. Ja, het bereiken van vrede is moeilijk en ongrijpbaar, maar ondanks dat zijn we nooit gestopt om vrede te zoeken met onze buren in het Midden-Oosten Namens mijzelf en de Knesset betuig ik mijn dank aan de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Marokko voor het mee dromen met ons en voor het niet laten voortduren van haat en radicalisering.

De Knesset heeft onder mijn leiding voor het eerst historische nieuwe interparlementaire vriendschapsgroepen opgericht met de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Marokko. Ons doel als vertegenwoordigers is ervoor te zorgen dat de vrede niet alleen onder onze regeringen, maar ook onder onze mensen zal blijven bestaan.

Foto Knesset woordvoerster Noam Moskowitz


De ondertekening van de Abraham-akkoorden was niet mogelijk geweest zonder de onvermoeibare inzet van de vorige Amerikaanse regering. De VS is onze naaste bondgenoot, met wie we zoveel gemeenschappelijke waarden en idealen delen. Ik wil ook van deze gelegenheid gebruik maken om het Amerikaanse Congres te bedanken voor zijn niet-aflatende tweeledige steun aan Israël, die werd getoond in een bijna unanieme stemming om de Iron Dome rakketten aan te vullen”.


Voormalig premier en huidige oppositieleider, Benjamin Netanyahu, hield een aparte ontmoeting met de Kushners en stuurde onderstaande tweet de wereld in, met de tekst: "We zijn erg blij onze goede vrienden Jared Kushner en Ivanka Trump te ontmoeten. Welkom in Jeruzalem!"
57 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws