top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Knesset voorzitter Levy had een ontmoeting met de voorzitter van de Franse Nationale Vergadering


Foto via GPO


Voorzitter van de Knesset, Mickey Levy vervolgde woensdag zijn staatsbezoek aan Parijs en ontmoette o.a. de voorzitter van de Franse Nationale Vergadering, Yaël Braun-Pivet.

Levy zei tegen zijn collega president Braun-Pivet: "De strijd tegen de opkomst van extremistische stemmen is een gezamenlijke strijd van de centrale en gezonde krachten in de Knesset en de Nationale Vergadering. Deze stemmen vormen een ernstige bedreiging voor de stabiliteit van de democratie en de rechtsstaat zoals wij die kennen”.

De voorzitter van de Knesset Levy sprak ook zijn bezorgdheid uit over de voorgestelde verklaring van extreem-links van de Franse Nationale Vergadering om de staat Israël te erkennen als een "apartheidsstaat", en waarschuwde voor de versterking van extremistische stemmen in zowel de Knesset als de Nationale Vergadering.

Levy uitte de bedenkingen van Israël over de opkomende nucleaire deal met Iran en de gevaren ervan, en de twee parlementaire leiders bespraken ook de interparlementaire samenwerking tussen de Knesset en de Nationale Vergadering, die het afgelopen jaar is versterkt.

Aan het einde van hun bijeenkomst nodigde Knesset voorzitter Levy de voorzitter van de Nationale Vergadering, Braun-Pivet, uit als zijn gast.


40 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page