top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Knesset voorzitter Levy ontmoet de Franse minister van Binnenlandse Zaken Darmanin


Foto 7e ACT Production / GPO


De voorzitter van de Knesset, Mickey Levy, opende dinsdag zijn staatsbezoek aan Parijs met een ontmoeting met de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin.


De bijeenkomst vond plaats te midden van een alarmerende toename van de ernst van antisemitische incidenten in Frankrijk en iets meer dan een week na de gruwelijke moord op een jonge jood, Eyal Haddad, door een moslim.


Levy en minister Darmanin bespraken de vitale en morele noodzaak om antisemitisme te blijven bestrijden en manieren te vinden om de samenwerking in de strijd tegen terrorisme en misdaad te versterken.

Tijdens de bijeenkomst zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken tegen Levy: "Een Jood aanvallen in Frankrijk, is een aanval op heel Frankrijk".

Na hun ontmoeting zei Knesset-voorzitter Levy: "Ik heb een minister gevonden die zich inzet voor een compromisloze strijd tegen het antisemitisme dat joden in Frankrijk ervaren, ook vanwege antizionisme. Het moet luid en duidelijk worden gezegd: achter antizionisme gaat het oude en vreselijke antisemitisme schuil. Joodse volk, en alleen van het Joodse volk, het recht op zelfbeschikking, is antisemitisch.

Foto 7e ACT Production / GPO

Ik dank minister Darmanin voor zijn acties om antisemitisme uit te roeien. Zijn besluit om twee Palestijnse organisaties die oproepen tot geweld en aanzetten tot terrorisme buiten de wet te stellen, is een eretitel voor de Franse regering. Dat geldt ook voor zijn besluit om anti-Israëlische demonstraties tijdens operatie 'Guardian of the Walls' te voorkomen, aangezien deze de neiging hebben om uit te groeien tot antisemitische rellen”.

Mickey Levy nodigde minister Darmanin uit om Israël te bezoeken.

22 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page