top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Kredietbeoordelings-bureau Moody's had een ontmoeting met Netanyahu


Foto GPO


Premier Netanyahu had gisteren (woensdag) een ontmoeting met een delegatie van ratingbureau Moody's die Israël bezoekt ter voorbereiding op het kredietbeoordelingsbesluit dat volgende maand zal worden gepubliceerd, meldt Channel 12 news.


Tijdens de bijeenkomst vroegen de vertegenwoordigers naar de status van de wetgeving en de onderhandelingen over een compromis. Vandaag zal de delegatie naar verwachting een ontmoeting hebben met de gouverneur van de Bank of Israel. De afgelopen dagen hadden ze ontmoetingen met hoge functionarissen van het ministerie van Financiën en de particuliere sector. Hoge functionarissen die hen hebben ontmoet, zeggen dat ze goed op de hoogte zijn van alle recente gebeurtenissen.


Ongeveer anderhalve maand geleden publiceerde het kredietbeoordelingsbureau op een ongebruikelijke en ongeplande manier een rapport over Israël, na de goedkeuring van de wet om de reden voor plausibiliteit af te schaffen.


Aan het begin van het rapport heeft Moody 's de gevolgen voor de Israëlische economie gedetailleerd beschreven, met de nadruk op de hightechsector: "Dit is bijzonder zorgwekkend omdat de hightechsector Israëls belangrijkste groeimotor is geworden", legden ze uit. “Er bestaat een reëel risico dat de politieke en sociale spanningen zullen voortduren – en een negatieve impact zullen hebben op de Israëlische economie. Onze angsten beginnen werkelijkheid te worden – het volume van Israëlische hightech-investeringen staat op het laagste punt in vier jaar.”


“De investeringen in Israëlische hightechbedrijven daalden aanzienlijk, waarbij de industrie in de eerste zes maanden van het jaar 3,7 miljard dollar ophaalde – het laagste cijfer sinds 2019,” voegde Moody’s eraan toe, “terwijl de vertraging mondiale trends weerspiegelt, zijn er tekenen dat Israël Volgens een analyse van de Innovation Authority heeft ruim 80% van de nieuwe Israëlische start-ups er vanaf begin 2023 voor gekozen om zich in het buitenland te registreren in plaats van in Israël, vergeleken met slechts 20% in 2022."77 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page